Αναδιπλούμενο τροχόσπιτο που θυμίζει usb stick: Επιστημονική φαντασία ή προσιτή πολυτελεια?

Από το 2012 ήδη, έχουν ξεκινήσει τα σχέδια και οι συζητήσεις στον τεχνολογικό χώρο για τη δημιουργία ενός τροχόσπιτου που απο τότε έχει παραλληλιστεί λόγω του σχεδιασμού του με αναδιπλούμενο usb stick. Συγκεκριμένα, η εταιρεία που είχε την αρχική σύλληψη για το σχεδιασμό του και την υλοποίηση του ονομαζεται WR και βρίσκεται στη Νεα Ζηλανδία. Η WR προσδοκούσε να κυκλοφορήσει το τροχόσπιτο στην αγορά το 2015, όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν τελικά, οπότε τώρα προγραμματίζεται η κυκλοφορία του μέσα στο 2020 και το όνομα του θα είναι Romotow. Πρόκειται για ένα τροχόσπιτο “του μέλλοντος” που η πρωτοτυπία του δεν εστιάζεται μόνο στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του αλλά και στις ευκολίες που πρόκειται να παρέχει στους λάτρεις των ταξιδιών αυτού του τύπου και της υπάιθριας ελεύθερης κατασκήνωσης.

Το τροχόσπιτο αυτό έχει παραλληλιστεί με usb λόγω του σχεδιασμού του ο οποίος είναι minimal και πρωτοποριακός. Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει και που το έχουν κάνει ήδη ενδιαφέρον και ελκυστικό προτού καν κυκλοφορήσει στην αγορα? Καταρχάς πατώντας ένα μόνο κουμπί το τροχόσπιτο μετακινείται και περιστρέφεται αποκαλύπτοντας μια ευρύχωρη υπαίθρια πλατφόρμα, με δυνατότητα τοποθέτησης πλαϊνής κάλυψης, ιδανική για ξεκούραση όπως κάνουμε στη βεράντα του σπιτιού μας ή για πάρτυ όπως θα κάναμε στην αυλή μας. Το κομμάτι του τροχόσπιτου που μετακινείται αποτελεί την κυρίως καμπίνα όπου μέσα εκει υπάρχει μια κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και ένα σαλόνι με έναν πτυσσόμενο καναπέ που μπορεί να γίνει κρεβάτι και χρησιμεύει για τη φιλοξενία περισσότερων τω δύο ατόμων στο τροχόσπιτο. Μέσα στην καμπίνα βρίσκεται ακόμα μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη και ένα μπανιο. Στην εξωτερική του πλευρά υπάρχει ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό μπαρμπεκιου, που είναι ένα απο τα στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό. Από άποψη ενεργειακής κάλυψης διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφή, μπαταρία καθώς και σύστημα πετρελαίου. Όλα αυτά διατίθενται μαζί καθώς οι κατασκευαστές ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι ιδιοκτήτες του τροχόσπιτου θα έχουν ενεργειακή κάλυψη σε κάθε περίσταση.

Η κατασκευαστική εταιρεία ενημερώνει ήδη μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης για την εξέλιξη των εργασιών που θα οδηγήσουν στην ολοκήρωση και κυκλοφορία του Romotow μέσω γραπτών πηροφοριών και σχετικών βίντεο. Η τιμή κυκλοφορίας του αναμένεται να ανέρχεται στα 350.000 δολαρίων και δεν είναι ακόμα γνωστό εαν πρόκειται να καθοριστεί η ποσότητα παραγώμενων τεμαχίων με βάση τη ζήτηση που θα έχει από το αγοραστικό κοινό.