Η Τέσλα πλήρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια σε πρώην υπάλληλό, ο οποίος είπε ότι οι προϊστάμενοί του φέροταν ρατσιστικά

Ένας πρώην υπάλληλος της Tesla κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια από την αυτοκινητοβιομηχανία, αφού ένας διαιτητής διαπίστωσε ότι η εταιρεία απέτυχε να εμποδίσει τους επόπτες του να τον χαρακτηρίσουν ως φυλετική αμφισβήτηση, σύμφωνα με το Bloomberg Law. Ο Μελβίν Μπέρι, ο οποίος είναι Μαύρος, προσλήφθηκε στο εργοστάσιο της Tesla στην Αλαμέδα της Καλιφόρνια το 2015. Είπε ότι ένας επόπτης τον αποκάλεσε με τη λέξη Ν, και στη συνέχεια ανταπέδωσε, αναγκάζοντάς τον να δουλεύει περισσότερες ώρες και να κάνει πιο απαιτητική δουλειά όταν ο Μπέρι τον αντιμετώπισε. Η Tesla αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η διαιτητής Ελέιν Ράσινγκ δήλωσε σε απόφαση της 12ης Μαΐου ότι ο Τέσλα ήταν υπεύθυνος για την παρενόχληση που περιγράφει ο Μπέρι, σύμφωνα με το Bloomberg. "Η νομολογία είναι σαφές ότι μια περίπτωση εποπτείας που κατευθύνει τη λέξη Ν σε έναν υφιστάμενο είναι αρκετή για να αποτελέσει σοβαρή παρενόχληση", έγραψε ο Ράσινγκ. Και, έγραψε, ένας επόπτης που έγραψε στον Berry μια προειδοποιητική επιστολή δεν είχε αξιοπιστία.

Ο Τέσλα υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν γραπτές ενδείξεις ότι ο Μπέρι είχε διαμαρτυρηθεί για τους εποπτικούς φορείς που τον αποκαλούσαν τη λέξη Ν, σημειώνοντας ότι έφυγε οικειοθελώς, σύμφωνα με την απόφαση του διαιτητή.

Οι διαδικασίες διαιτησίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων διατηρούνται συνήθως εμπιστευτικές, αλλά το Bloomberg ανέφερε ότι ο πληρεξούσιος του Berry κατέθεσε μια τυπική αναφορά στο δικαστήριο για την εκτέλεση της εντολής του διαιτητή, η οποία αποκάλυψε την απόφαση. Ο πληρεξούσιος Lawrence Organ είπε στο Bloomberg ότι ο Berry δεν θα ακολουθήσει περαιτέρω νομικές ενέργειες αφού η Tesla έχει πληρώσει το πρόστιμο.

Ο Berry δεν είναι ο πρώτος εργαζόμενος που κατηγορεί για ρατσισμό το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont. Το 2017, ο πρώην εργαζόμενος στη συναρμολόγηση Marcus Vaughn μήνυσε τον Tesla λέγοντας ότι η εταιρεία δεν είχε ερευνήσει τη γραπτή καταγγελία του ότι οι συνεργάτες και οι επόπτες τον είχαν αποκαλέσει τη λέξη N. Ο Vaughn αποκάλεσε το εργοστάσιο του Fremont ως «εστία για ρατσιστική συμπεριφορά». Ο Τέσλα δήλωσε σε δήλωσή του τότε ότι η αγωγή του Βον ήταν «εστία παραπληροφόρησης». Τον Απρίλιο, ένας δικαστής στην κομητεία Alameda απέρριψε το αίτημα της εταιρείας να αποκλείσει τον Vaughn από την αναζήτηση κατηγορίας για την αγωγή.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Tesla που ζητούσε σχόλιο δεν απαντήθηκε αμέσως την Πέμπτη. Η Tesla διέλυσε το γραφείο Τύπου της πέρυσι και συνήθως δεν απαντά σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης.