Γιατί είναι τόσο ήρεμοι την ώρα πριν τους σκοτώσουν;

Πρώτα ο Τζέιμς Φόλεϊ. Μετά ο Στίβεν Σότλοφ. Τώρα ο Ντέιβιντ Χέινς! Με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθεί η κοινή γνώμη τους αποκεφαλισμούς των θυμάτων των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όμως, μία ερώτηση, που πολλές φορές δεν μπορούμε να την ξεστομίσουμε, είναι που μας απασχολεί: Γιατί είναι τόσο ήρεμοι την ώρα της εκτέλεσης;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει ο Γάλλος δημοσιογράφος Ντιντιέ Φρανσουά, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από τους Τζιχαντιστές αλλά ευτυχώς γι αυτόν και την οικογένειά του, αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του 2014 μετά από 10 μήνες κράτησής του. Δυστυχώς, λέει, η απάντηση είναι απλή: Δεν γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν!

Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Οι ισλαμιστές υποβάλλουν τους ομήρους σε δεκάδες εικονικές εκτελέσεις κι έτσι, δεν ξέρουν αν θα τους σκοτώσουν στ' αλήθεια. Τους εξαντλούν. Δεν πιστεύουν ότι θα τους εκτελέσουν. Νομίζουν ότι είναι ένα είδος πρόβας κάθε φορά."

Ο Ντιντιέ Φρανσουά λέει πως κρατούταν μαζί με τον Τζέϊμς Φόλεϊ, τον οποίο τον είχαν υποχρεώσει πολλές φορές να σταθεί σε έναν τοίχο με τέτοιο τρόπο σα να τον σταύρωναν.