Γιώργος Μπουλουγουράς

Ο Γιώργος Μπουλουγουράς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε εργοδηγός Μηχανολόγος. Η καλλιτεχνική του ανησυχία ξεκίνησε με τα ελληνικά συγκροτήματα στα μέσα της 10ετειας του '60, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας Ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Οι εποχές εκείνες ήταν πολύ δύσκολες για την αγορά μηχανημάτων και μουσικών οργάνων και έτσι ξεκίνησε να φτιάχνει μόνος του ηλεκτρική κιθάρα και ενισχυτές και να ασχολείται και με ηχοληψία για τα demo του συγκροτήματος. Αφού πέρασε από πολλά ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, φτιάχνει ένα συγκρότημα, τους "FACES", παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας ξένα και ελληνικά τραγούδια και ως αρχηγός του group κατάφερε να το φτάσει στα καλά συγκροτήματα της εποχής. Ηχογραφούν δίσκους 45στροφών, εμφανίζονται σε club τις εποχής, σε Ρεσιτάλ (έτσι λέγανε τότε τις σημερινές συναυλίες), στο Festival Θεσσαλονίκης, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση μέχρι τα τέλη του 1972 όπου με τη μεγάλη κρίση των συγκροτημάτων διαλύεται και αυτό όπως όλα τα Ελληνικά συγκροτήματα. Έτσι αποφάσισε να κάνει σόλο τραγουδιστική καριέρα σαν Γιώργος Μπουλουγουράς. Παράλληλα έφτιαξε και καινούριο group "FACES" και ξεκίνησε να τραγουδάει δίπλα σε φίρμες, τραγουδώντας ξένα τραγούδια νωρίς και στο πρώτο λαϊκό πρόγραμμα έλεγε και μερικά ελαφρολαικα τραγούδια. Τότε τα κέντρα διασκέδασης είχανε δύο ορχήστρες, μοντέρνα και λαϊκή. Ανήσυχος όμως όπως ήταν, δεν τον κάλυπτε αυτή η μορφή εμφανίσεων και έτσι σταματάει και εμφανίζεται με το group του στο club ΦΛΙΣΚΟ στην Κυψέλη όπου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα από ξένα και ελληνικά τραγούδια όπου είχε μεγάλη επιτυχία.

Έκτοτε εμφανίζεται σαν πρώτο όνομα σε πολλά νυχτερινά club και κέντρα διασκέδασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. To 1976 εμφανίζεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι "Ο τραγουδιστής της ζωής" σε μουσική του Γιώργου Πολυχρωνιάδη και σε στίχους του Γιάννη Μαρίνου, όπου ηχογραφείται από την POLYGRAM και κυκλοφορεί σε ένα LP με τα τραγούδια του Φεστιβάλ.

Το1982 κάνει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ (LP) "Είναι για σένα" με διάφορους συνθέτες και στιχουργούς στην δισκογραφική εταιρεία MUSIC BOX, παρόλο που τότε σε αντίθεση με τις σημερινές εποχές ήταν πολύ δύσκολο για ένα νέο καλλιτέχνη (αν και ήτανε ήδη στο χώρο 15 χρόνια) να κάνει προσωπικό δίσκο.

Το 1984 στο δεύτερο προσωπικό άλμπουμ "Και σου το 'λεγα καρδιά μου" γίνεται επιτυχία το τραγούδι "Χαμένη πολιτεία" (πρώτη εκτέλεση) σε μουσική Γιώργου Γεωργόπουλου και στίχους Λάκη Τσόλη.

Στη συνέχεια, συνεχίζει να βγάζει καινούργια άλμπουμ και να εμφανίζεται σε όλες τις πίστες της Αθήνας, στη τηλεόραση, σε ελληνικές ταινίες με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα όμως είχε το μικρόβιο των studios και ξεκίνησε το 1984 με ένα καλά προσεγμένο home studio στο Ν.Ηράκλειο. Εκτός την εμπειρία του στην ηχοληψία, παρακολουθούσε σεμινάρια ηχοληψίας στην Αμερική και στην Ελλαδα, ενω παράλληλα ετοίμαζε το χώρο όπου θα έφτιαχνε το επαγγελματικό του studio. Ώσπου το 2000 έφτιαξε το ιδιόκτητο επαγγελματικό του studio πάλι στο Ν.Ηράκλειο με τελείως Αμερικάνικες προδιαγραφες. Όμως όλα αυτά τα χρόνια στα studios όπου ηχογράφησε 8 προσωπικά άλμπουμ και πολλές συμετοχές, δεν μπόρεσαν ποτέ οι ηχολήπτες και τα studios να καλύψουν τις ανάγκες του τραγουδιστή. Ετσι στο δικό του studio έδωσε μεγάλη βάση στην ηχογράφηση της φωνής, ώστε ο τραγουδιστής να νιώθει καλά και να ακούει καλά, τα δε μηχανήματα όπου θα ηχογραφείται η φωνή να είναι από τα καλύτερα CLASS A PREAMP/COM/MODULE & MIC. Αυτή είναι και η ξεχωριστή ειδικότητα που έχει το studio του, να γράφει ο ίδιος τους τραγουδιστές αφού ασχολήθηκε αποκλιστικά με την ηχογράφηση της φωνής (με σεμινάρια στην αμερική) και με την μεγάλη του εμπειρεία να έχει καταφέρει να ακούγεται η φωνή σε παγκόσμια επίπεδα (κάτι που λείπει από τα αλλά studios.) Για τις άλλες ειδικότητες του studio υπάρχουν καταπληκτικοί συνεργάτες, με μεγάλη εμπειρία, σπουδές και γνώσεις (ενορχηστρώσεις, audio & midi editing, ηχοληψία, κλπ).

Tags: