Επιτέλους! Κινητά και τάμπλετ στις πτήσεις

Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπλοϊκής Ασφάλειας (EASA) ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, τάμπλετς, κτλ, πλέον θα επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τη διάρκεια των πτήσεων, καθώς δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων. Είναι πλέον θέμα των αεροπορικών εταιριών για το πότε θα το επιτρέψουν η καθεμία στους επιβάτες της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αεροπορικές εταιρείες που το επιθυμούν, θα πρέπει να περάσουν από μία ειδική διαδικασία αξιολόγησης που θα εξασφαλίζει πως τα συστήματα των αεροσκαφών τους μένουν ανεπηρέαστε από τα σήματα που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, προτού ορίσει κάθε μία τους δικούς της κανόνες για τη λειτουργία τους.

Με χαρά υποδέχτηκαν την είδηση εταιρείες και επιβατικό κοινό, καθώς αυτό ήταν κάτι που το ζητούσαν εδώ και καιρό. Απο τις ευρωπαϊκές εταιρείες, μόνο η British Airways προσέφερε στους επιβάτες της business-class τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν WiFi ή να στέλνουν μηνύματα στις πτήσεις Λονδίνο-Νέα Υόρκη και μόνο αφού έβγαιναν από τα όρια της Ευρώπης, γιατί εκεί απαγορευόταν. Η εταιρεία ωστόσο απαγορεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις, επειδή στους πελάτες της, σε όλες τις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει, δεν αρέσει η ιδέα να μιλούν οι γύρω τους στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ελπίζουμε την τελευταία απαγόρευση να την κρατήσουν βέβαια, αλλιώς, σκεφτείτε πόσα κουτσομπολιά μα μαθαίνατε στην διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης.