Η HTC παρουσίασε το One M8s

Η HTC Corporation είναι μια ταϊβανέζικη εταιρία που κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα. Η εταιρία δημιουργήθηκε το 1997 και κατασκεύαζε smartphones βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα Windows Mobile.

Αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το νέο HTC One M8s, ένα νέο smartphone το οποίο δανείζεται τον μεταλλικό, unibody σχεδιασμό του One M8, και έχει αρκετές ομοιότητες με την περσινή ναυαρχίδα της εταιρείας στον τομέα των προδιαγραφών, αλλά έχει και αρκετές διαφορές.

Εξωτερικά, οι διαφορές είναι ελάχιστες και θα κυκλοφορήσει σε τρείς αποχρώσεις: Amber Gold, Glacial Silver και Gunmetal Gray, ενώ δεν απουσιάζει και το χαρακτηριστικό με την διπλή κάμερα στο πίσω μέρος (Duo Camera).

Διαθέτει οθόνη 5,0 ιντσών LCD IPS που υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels και βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 615 SoC ενώ εξοπλίζεται με 2GB RAM και 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, έως και κατά 128GB μέσω κάρτας μνήμης microSD.

Στην πρόσοψη διαθέτει δύο ηχεία (BoomSound) καθώς και κάμερα 5,0 Megapixels με δυνατότητα λήψης video 1080p. Στο πίσω μέρος υπάρχει δύο κάμερες 13 Megapixels καθώς και διπλό LED flash. Από άποψη συνδεσιμότητας, προσφέρονται WiFi 802.11a/b/g/n/ac dual band, DLNA, Bluetooth 4.1, NFC, GPS κ.ά. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2840mAh. Η συσκευή στην Μ.Βρετανία θα κοστίζει £379.99.