Καινοτόμα παπούτσια που "μεγαλώνουν" μαζί με το πόδι!

Οι καινοτομίες δεν είναι απλά στα ηλεκτρονικά. Τεχνολογία είναι όλες αυτές οι εφευρέσεις που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, πιο απλή, πιο φτηνή, κτλ.

Η εφεύρεση που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, έχει να κάνει με την διευκόλυνση της ζωής αρκετών ανθρώπων, κυρίως των φτωχών. Αφορά σανδάλια που "μεγαλώνουν" όσο μεγαλώνει το πόδι του παιδιού που τα φοράει, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν παπούτσια που δεν έχουν ακόμα χαλάσει.

Δημιουργήθηκαν από τον Kenton Lee και μπορούν να προσαρμόσουν το μέγεθός τους, επιτρέποντας στα παιδιά που ζουν σε φτωχές χώρες να μεγαλώνουν χωρίς να χρειάζεται να αγοράζουν καινούργια παπούτσια κάθε χρόνο μιας και έχουν περιθώριο να μεγαλώσουν έως και πέντε μεγέθη και έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι αντοχές και η διάρκεια ζωής τους να κρατήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον δημιουργό τους, "υπάρχουν πάνω από 300 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που δεν έχουν παπούτσια, με αποτέλεσμα να είναι έκθετα σε τραυματισμούς και μολύνσεις".

Προκειμένου να υπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκαν, τα παπούτσια που μεγαλώνουν μπορούν να σταλούν σε φτωχές χώρες σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.