Και τα 42 καταστήματα Apple στην Κίνα έχουν ξανανοίξει

Η Apple άνοιξε εκ νέου και τα 42 από τα καταστήματα λιανικής της στην Κίνα από σήμερα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε Bloomberg και Reuters. Τα καταστήματα είχαν κλείσει όλα στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς η Κίνα περιορίζε τα ταξίδια σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την επιδημία του κοροναϊού, αλλά επαναλειτουργούσαν σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Apple δήλωσε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων στην Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας, ήταν ένας πρωταρχικός λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τον τριμηνιαίο προσανατολισμό προς τα κάτω τον περασμένο μήνα. Ενώ η κατάσταση στην Κίνα μπορεί να βελτιώνεται, η Apple ενδέχεται να πληγεί αλλού καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία έκλεισε και τα 17 από τα καταστήματά της στην Ιταλία, αφού η κυβέρνηση έθεσε τη χώρα σε κλειστή θέση.

"Νομίζω ότι η Κίνα παίρνει υπό έλεγχο τον κορωνάι", δήλωσε ο CEO Tim Cook σε συνέντευξή του στην Fox Business πριν από δύο εβδομάδες. "Θέλω να πω ότι κοιτάζετε τους αριθμούς, έρχονται καθημερινά. Και έτσι είμαι πολύ αισιόδοξος εκεί. " Η Cook τόνισε ότι οι προμηθευτές της Apple ξαναρχίζουν εργοστάσια, το κλείσιμο των οποίων είχε επίσης ως αποτέλεσμα να μειώσει η Apple την καθοδήγησή της λόγω των προβλεπόμενων περιορισμών στην προσφορά.