Νυχτερίδα που κρυβόταν σε θήκη iPad δάγκωσε το δάκτυλο συνταξιούχου, αφήνοντάς τον με λύσσα

Ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών κάνει θεραπεία για λύσσα, αφού δαγκωθηκε από μια νυχτερίδα που είχε σφηνωθεί ανάμεσα στο πίσω μέρος του iPad του και στην θήκη του.

Ο Roy Syvertson, από το Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ, δήλωσε στο WMUR-TV ότι είχε χρησιμοποιήσει το τάμπλετ για περίπου μία ώρα πριν το πλάσμα πετάξει έξω το κεφάλι του και τον δαγκώσει.
Ο συνταξιούχος είπε ότι αισθάνθηκε σαν ένα τσίμπημα στην αρχή, προσθέτοντας: «Κοίταξα, και η νυχτερίδα έβγαινε από εδώ, ανάμεσα στο κάλυμμα και το πίσω μέρος του μαξιλαριού».

"Και τότε σηκώθηκα, πιέζοντας το, το οποίο είμαι βέβαιος ότι δεν την ευχαρίστησε και την έβγαλα έξω."

Το επόμενο πρωί ο κ. Syvertson είπε ότι η νυχτερίδα ήταν ακόμα εκεί και ζωντανή, αλλά αργότερα ανακάλυψε ότι πέθανε αργότερα εκείνο το βράδυ.

"Τότε ήξερα ότι μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα", είπε ο κ. Syvertson.

Ανησυχώντας για το ότι η νυχτερίδα μπορεί να είχε μολυνθεί από λύσσα, κάλεσε το Department of Fish and Game του Νιου Χάμσαϊρ.

Του δόθηκε η εντολή να πάει στο νοσοκομείο για να εξεταστεί αμέσως, και αργότερα αποδείχθηκε ότι η νυχτερίδα είχε λύσσα.

Οι γιατροί είπαν στον κ. Syvertson ότι θα γίνει καλά, αν και παραμένει ένα μυστήριο πώς η νυχτερίδα εισήλθε στο σπίτι του και στην θήκη του iPad.

"Θα παραμείνει ένα μυστήριο και το αστείο μου," πιθανότατα ήξερε τον κωδικό μου "δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αυτό δεν θα είναι αστείο για πολύ καιρό", είπε ο κ. Syvertson.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η λύσσα μπορεί να οδηγήσει σε νόσους του εγκεφάλου και θάνατο καθώς ο ιός επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κεφαλαλγία, αδυναμία και δυσφορία και η ασθένεια μπορεί επίσης να προκαλέσει ψευδαισθήσεις και δυσκολία στην κατάποση.

Όλα τα θηλαστικά μπορούν να μεταφέρουν λύσσα, αλλά είναι πιο συνηθισμένο σε σκύλους, νυχτερίδες, ρακούν και αλεπούδες.

Σύμφωνα με το NHS, η θεραπεία μετά την έκθεση περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση του τραύματος, μια σειρά εμβολίων κατά της λύσσας και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα φάρμακο που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη.