Ο διευθυντής hardware της Intel αποχωρεί από την εταιρεία

Ο εκτελεστικός υπεύθυνος για σχεδόν όλο το υλικό της Intel, επικεφαλής μηχανικός Dr. Venkata (Murthy) Renduchintala, αποχωρεί από την εταιρεία στις 3 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Intel τη Δευτέρα.

Η αποχώρησή του έρχεται μαζί με την ανακοίνωσης της Intel ότι τα τσιπάκια 7nm επόμενης γενιάς καθυστερούν τουλάχιστον έως το 2022, και μετά από χρόνια καθυστερήσεων για τους επεξεργαστές 10nm της εταιρείας, οι οποίες εμπόδισαν τις εξελίξεις για μεγάλο μέρος της βιομηχανίας φορητών υπολογιστών. Η Intel δεν ανέφερε έναν συγκεκριμένο λόγο για την αναχώρηση του Ρεντουτσίνταλα.

Η Intel κυνήγησε λαθραία τον Renduchintala από την Qualcomm τον Φεβρουάριο του 2016 και του ανέθεσε τα πάντα, από τη σχεδίαση έως τη μηχανική μέχρι την κατασκευή των chip της Intel - και άλλων υλικών - σε ένα γκρουπ, την Τεχνολογία, την Αρχιτεκτονική Συστημάτων και τον Όμιλο Πελατών. Αυτό το τμήμα θα χωριστεί τώρα σε πέντε διαφορετικές ομάδες, κατανέμοντας τις ευθύνες στην ανάπτυξη τεχνολογίας, την κατασκευή, τη μηχανική σχεδίασης, την αρχιτεκτονική και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, και οι ηγέτες κάθε μιας από αυτές τις ομάδες θα αναφέρουν απευθείας στον CEO της Intel Bob Swan.

Την Πέμπτη, ο Swan πέρασε μέρος της κλήσης για τα κέρδη της εταιρείας συζητώντας τη δυνατότητα της Intel να εγκαταλείψει την πρακτική της κατασκευής των δικών της τσιπ, κάτι που είχε κάνει από καιρό και ισχυροποιήθηκε ακόμη και μετά από ανταγωνιστές όπως η AMD που ανέθεσε την πραγματική παραγωγή chip. Η Intel φημολογείται ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την TSMC, όπου ίσως χρειαστεί να ανταγωνιστεί με την Apple, την Qualcomm, την AMD και τη Nvidia για την προσοχή του γίγαντα της Ταϊβάν ημιαγωγών, μεταξύ άλλων πελατών.