Τί είναι το 54122 τελικά;

Προ ολίγων ημερών, λάβαμε μία επιστολή απο αναγνώστη της ιστοσελίδας,σχετικά με τον αριθμό 54122 και σας την παραθέτουμε :

«Αγαπητοί συντάκτες του «dentopisteuo», αποφάσισα να σας γράψω σχετικά με ένα θέμα που με απασχόλησε αρκετά, μπορώ να πω. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω κι άλλα άτομα που πιθανότατα, όπως και εγώ, έπεσαν «θύματα» του πενταψήφιου 54122, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους. Ας τα πάρω όμως απο την αρχή.

Σαν δεινός χρήστης του ίντερνετ και, σαφέστατα, «εθισμένος» στο «σερφάρισμα», έχω αποκτήσει, κατά καιρούς, λογαριασμούς σε πολλά sites. Ένα απο αυτά είναι και το http://ellinespadou.com, στο οποίο ανήκει η υπηρεσία chat, με αριθμό το 54122. Ναι, για όσους δεν το κατάλαβαν, πρόκειται για chat γνωριμιών. Απλή διαδικασία. Μπαίνεις στο site, κάνεις λογαριασμό, βάζεις το κινητό σου, κάνεις chat. Σου έχει και ένα κουτάκι απο κάτω που λέει οτι αν δεν θες να συμμετέχεις στο chat, ξεκλικάρεις. Τέλοσπάντων, εγώ δεν είχα θέμα, πάτησα «ok» για το chat. Μην ξεχνάτε, χρόνια στην πιάτσα, έχω μιλήσει σε chat και chat, ήθελα να δώ τί ακριβώς παίζει.

Ξεκίνησα λοιπόν να μιλάω...Και γνώρισα μια κοπέλα. Πολλή συζήτηση, άπειρα μηνύματα, τέλοσπάντων, για να μην πολυλογώ, ταιριάξαμε πολύ και κάποια στιγμή πήραμε την απόφαση να βρεθούμε επιτέλους απο κοντά. Έρωτας με την πρώτη ματιά, δεν νομίζω πως μπορώ να το περιγράψω καλύτερα. Το θέμα μου όμως ήταν άλλο...

Ένα μήνα μετά, κατέφτασε η «λυπητερή» απο την Cosmote. Και σε μένα και στην –κοπέλα μου πλέον- Ειρήνη. Ο δικός μου λογαριασμός 1500 ευρώ και ο δικός της άλλα τόσα περίπου. Όταν της το είπα όμως, την είδα πολύ χαλαρή και δεν μπορούσα να καταλάβω. «Πάμε καλά; 1500 ευρώ για μηνύματα;». «Δεν το διάβασες;» μου λέει και μένω κάγκελο. «Το λέει στο μήνυμα που σου έρχεται όταν γραφτείς, 2,48 το καθε μήνυμα, δεν το είδες;».

Άρπαξα το κινητό μου να δω πότε ξεκινήσαμε να μιλάμε στο chat. Και τότε το βρήκα. Ακόμα αδιάβαστο ( παίρνω πολλά μηνύματα διαφημιστικά και με το που είδα αριθμό, νόμιζα πως είναι κάτι τέτοιο). «Έλληνες Παντού, τηλέφωνο εξυπηρέτησης, χρέωση ανά μήνυμα...». Μάλιστα. Ωραία. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούσα να κάνω και πολλά πράγματα σε εκείνη τη φάση, παρά μόνο διακανονισμό με την Cosmote. Και έτσι έκανα.

Για να μην την πατήσετε και εσείς έτσι όπως εγώ, τσεκάρετε πάντα όλα τα μηνύματα που σας έρχονται, μην κάνετε το ίδιο λάθος με μένα και καταλήξετε να πάθετε συγκοπή απο έναν απλό λογαριασμό κινητού!»

Tags: