Το πρώτο smartwatch με προεγκατεστημένο Android Wear 2.0

Στην αμερικανική αγορά κάνει σήμερα ντεμπούτο το πρώτο smartwatche με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Android Wear 2.0. Είναι προϊόν συνεργασίας της LG και της Google, που φιλοδούν να κερδίσουν μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς σ' αυτόν τον τομέα.

Στα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ βγαίνουν σήμερα τα δύο πρώτα μοντέλα - το LG Watch Sport καιτο LG Watch Style. Την επόμενη εβδομάδα θ' αρχίσει η διάθεση τους στις βασικές αγορές στην Ευρώπη και την Ασία, μέσω του Google Store και επιλεγμένων καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Το LG Watch Sport και το LG Watch Style βγαίνουν με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Είναι τα πρώτα ρολόγια που διαθέτουν λειτουργικό Android Wear 2.0, την πιο πρόσφατη έκδοση OS για wearable από την Google. Εχουν ενσωματωμένο το Google Assistant, ενώ το LG Watch Sport υποστηρίζει το Android Pay με τεχνολογία NFC.

Επιπλέον, αυτές οι δύο έξυπνες συσκευές παρέχουν αναβαθμισμένο περιβάλλον χρήσης, με ενισχυμένες λειτουργίες για ανταλλαγή μηνυμάτων και προηγμένα χαρακτηριστικά για fitness όπως το Google Fit.