Όλο και πιο πολύ μοιάζει ο κόσμος μας με το 1984 του Όργουελ...

Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει, ο κόσμος μας μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτόν του βιβλίου του Όργουελ, 1984. Κάθε μέρα έρχονται ειδήσεις που το αποδεικνύουν.

Τελευταία τέτοια είδηση, που δεν έχει ακουστεί όσο θα έπρεπε είναι πως ψηφίστηκε νόμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον οποίο, θα μπορεί να κρύβεται από το ίντερνετ ότι θεωρούμε προσβλητικό για τον εαυτό μας. Και που το κακό σ' αυτό;

Θυμάστε τον Ουίνστον Σμίθ στο 1984, όπου είχε μια πολύ συγκεκριμένη εργασία να εκτελεί κάθε πρωί στο γραφείο του; Ως υπάλληλος του Υπουργείου Αλήθειας, αναθεωρούσε την ιστορία, ανάλογα με τις εντολές που λάμβανε από τους προϊσταμένους του και κατέστρεφε τα πρωτότυπα ιστορικά ντοκουμέντα πετώντας τα στη λεγόμενη "Τρύπα της Μνήμης". Και αν έμαθε κάτι από αυτή τη διαδικασία είναι πως αυτός που ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και αυτός που ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνεται πλέον και στο ίντερνετ, αφού ένα πρωι αρκετά σύντομα θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε πρόσβαση σε βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία δηλώσεων, ότι δηλαδή ο πρωταγωνιστής θα θέλει να μην φαίνεται. Θα υπάρχει στις σελίδες, αλλά δεν θα μπορούμε να το ψάξουμε.

Λέτε να είμαστε ήδη σε σημείο καμπής;