Μάιος 2014

Καμπότζη

Το Βασίλειο της Καμπότζης, πιο απλά γνωστό ως Καμπότζη είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με πληθυσμό πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους και πρωτεύουσα την Πνομ Πεν. Η Καμπότζη είναι διάδοχο κράτος της κάποτε πανίσχυρης Αυτοκρατορίας των Χμερ, που κυβερνούσε το μεγαλύτερο μέρος της Ινδοκίνας μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα.

Tags: 

Ιππόκαμπος (ψάρι)

Ο Ιππόκαμπος ανήκει στο ομώνυμο γένος των ιχθύων, της οικογένειας των συγναθιδών, της κλάσης των ακτινοπτερυγίων. Απαντάται στα παράλια ύδατα, κυρίως στις βόρειες θάλασσες και στη Μεσόγειο.
Κυριότερα γνωρίσματά του είναι η όρθια στάση του. Το μήκος του φθάνει τα 25 εκατοστά, έχει ρύγχος βραχύ και σωληνοειδές που καταλήγει σε στόμα ευρύ. Από τον τράχηλο εκφύονται δύο μικρά πτερύγια. Το σώμα του είναι πεπιεσμένο που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από διογκωμένα λέπια που απολήγουν σε ακίδες κατά εμφανείς χρωματικές ζώνες.

Tags: 

διαταραχές από χρήση κοκαΐνης

Ψυχικές διαταραχές και διαταραχές της συμπεριφοράς από χρήση κοκαΐνης

Οξεία τοξίκωση - δηλητηρίαση από κοκαΐνη

Η κοκαΐνη αποτελεί χαρακτηριστική, αντιπροσωπευτική ουσία της οµάδας των διεγερτικών.

Η κύρια φαρµακολογική δράση της είναι η αναστολή της
πρόσληψης της νοραδρεναλίνης.

Η οξεία δηλητηρίαση από κοκαΐνη χαρακτηρίζεται από επιπλοκές οι οποίες κυρίως αφορούν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα(ΚΝΣ) και το καρδιαγγειακό σύστηµα.

Tags: 

Αξλ Ρόουζ

Ο Γουίλιαμ Μπρους Ρόουζ, περισσότερο γνωστός ως Αξλ Ρόουζ είναι Αμερικανός μουσικός που έγινε διάσημος ως τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Guns N' Roses, του οποίου παραμένει επικεφαλής.
Νεανικά Χρόνια (1962-1982)

Tags: 

Ανασφάλειες: Από πού προέρχονται και πώς τις ξεπερνάμε;

Για πολλούς ανθρώπους η αίσθηση ότι οι αγαπημένοι τους άνθρωποι, ο/η σύντροφος, οι στενοί φίλοι, οι συνεργάτες θα τους απορρίψουν και θα τους εγκαταλείψουν με την παραμικρή αφορμή είναι μια σκιά στη ζωή τους, ένας φόβος που φωλιάζει βαθιά μέσα τους και χρωματίζει τις πράξεις τους. Η συναισθηματική αυτή ανασφάλεια κάνει τον άνθρωπο να μην πατάει γερά στα πόδια του και να βρίσκεται συνέχεια σε κατάσταση εγρήγορσης.

Tags: 

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Στις 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τετρακόσια τέσσερα χρόνια μετά την οθωμανική εισβολή, η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εισβολή. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Tags: 

Αλήθεια ή Ψέμματα;

Περίεργα φαινόμενα έχουν αρχίσει να καταγράφονται στη Γη...

Πέρα απο τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία ο οποίος είναι ο 8ος μεγαλύτερος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ξαφνικά άρχισε να τρέχει ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος προς την Ρωσία!

Περίεργα φαινόμενα έχουν αρχίσει να καταγράφονται στη Γη τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρουν μελέτες Καναδών επιστημόνων ο βόρειος µαγνητικός πόλος της Γης άρχισε να κινείται προς τη Ρωσία µε ταχύτητα 60 χλµ. τον χρόνο!

Tags: 

“Η Αλεξάνδρα Βαρσάμη και οι ¨ Τhe Funmpire Combo¨ διασκευάζουν Amy Winehouse ”

Την Αλεξάνδρα Βαρσάμη τη γνωρίσαμε μέσα απο το μουσικό show ¨Τhe Voice¨ όπου και έκανε την πρώτη της εμφάνιση.Έπειτα από αρκετές live εμφανίσεις σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας,ταξίδεψε για να συναντήσει τη πιό funk μπάντα της Πάτρας,τους ¨The Funmpire Combo¨,και μαζί διασκευάσαν το Stronger Τhan Me της Amy Winehouse και του Salaam Remi.

https://www.facebook.com/alexandra.varsami?fref=ts

Tags: 

Σελίδες