Ιούλιος 2014

9 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

Εννέα επιλογές για τις οποίες σίγουρα θα μετανιώσετε στο σύντομο μέλλον και τις οποίες πρέπει να αποφύγετε.
1. Μη φοράτε «μάσκες» για να εντυπωσιάσετε τους άλλους.

Tags: 

94χρονη οδηγός

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ μέχρι ποιας ηλικίας επιτρέπεται να οδηγάτε το αυτοκίνητό σας, η Μάϊρα Χέϊλι από το Βέσμπουρν απέδειξε πως δεν υπάρχουν όρια για τους καλούς οδηγούς έστω και υπερήλικους.
Η 94χρονη Μάϊρα μπορεί να ανήκει στη μεγαλύτερη γενιά, όπως και το κόκκινο Ρόβερ που οδηγάει, αλλά και οι δυο έχουν ακόμα ισχυρή "δύναμη έλξης".

Tags: 

Αίγινα

Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Με το αυτό όνομα φέρεται η πρωτεύουσα και ο κύριος λιμένας της νήσου. Κατά την αρχαιότητα αποτελούσε εποικιστικό κέντρο Πελοποννήσιων, Αιγαιατών και Μυρμιδόνων. Αργότερα υπάγεται μαζί με άλλες ναυτιλιακές πόλεις στο θεσμό της Αμφικτυονίας της Καλαυρίας, συμμετέχει στη ναυμαχία της Σαλαμίνας ενάντια στους Πέρσες και κατά την κλασική εποχή αποτελεί πόλη της Αχαϊκής Συμπολιτείας. Σήμερα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, πληθυσμό και ανάπτυξη νησί του Αργοσαρωνικού και νησιωτικό προάστιο του Πειραιά.
Γεωγραφία

Tags: 

Γέννησε σε σχολική εκδρομή

Βρισκόταν στην εκδρομή του σχολείου της όταν γέννησε! Απίστευτο αλλά απολύτως αληθινό για το κορίτσι στο Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας. Ακόμα πιο απίστευτο, το ότι είναι μόλις 12 ετών
Μια 12χρονη μαθήτρια από το Γκρόνινγκεν της Ολλανδίας βρισκόταν σε σχολική εκδρομή, όταν γέννησε!
Τόσο το κορίτσι όσο και οι γονείς του δεν είχαν αντιληφθεί την εγκυμοσύνη καθώς δεν υπήρχε καμία εμφανής ένδειξή της, σύμφωνα με τον Σίριελ Χάμστρα, τον εκπρόσωπο της τοπικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.
Ωστόσο παραμένει άγνωστο το πόσων μηνών έγκυος ήταν η 12χρονη.

Tags: 

Αμοργός

Η Αμοργός είναι κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Πήρε το όνομά της από το φυτό αμοργίς, ένα είδος λιναριού από το οποίο φτιάχνονταν οι «άλικοι αμοργίδες», χιτώνες της Αμοργού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, νοτιοανατολικά της Νάξου και σε απόσταση 136 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά. Η επιφάνειά της εκτιμάται στα 121.464 τ.χλμ., ενώ έχει μήκος ακτών 126 χιλιόμετρα. Είναι μακρόστενο νησί που εκτείνεται από ΝΔ προς ΒΑ με απότομη ορεινή μορφολογία εδάφους. Διαθέτει δύο φυσικά λιμάνια, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη.

Tags: 

Επιστρέφει αφού της υποσχέθηκε τουαλέτα

Ο λόγος για μία νεαρή γυναίκα στην Ινδία, που αποφάσισε να επιστρέψει στη συζυγική της στέγη, αφού ο άνδρας της, υποσχέθηκε ενώπιον τρίτων, πως θα εγκαταστήσει στην οικία τους τουαλέτα.
Η Σαβίτα, που παντρεύτηκε τον Μουντλαάνα πριν από επτά χρόνια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη στέγη τους πριν από τρία χρόνια, παίρνοντας μαζί της και τα δύο τους παιδιά.

Tags: 

Γύρισε στη φυλακή με αμάξι που...έκλεψε

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους
Ο λόγος για έναν 25χρονο, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο για να επιστρέψει πίσω στη φυλακή από την άδεια που είχε πάρει. Το αποτέλεσμα ήταν να του επιβληθεί επιπλέον ποινή 10 μηνών.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Οντάριο του Καναδά. Ο Τζόρντεν Μόριν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από το νόμο και την έννοια του σωφρονισμού. Πιάστηκε να οδηγεί ένα κλεμμένο αμάξι, το οποίο είχε στην κατοχή του επί τέσσερις μέρες.

Tags: 

Δήλος

Η Δήλος είναι νήσος των Κυκλάδων, δυτικά της Μυκόνου. Έχει έκταση 3,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι η κορυφή του λόφου Κύνθος, που βρίσκεται στο κέντρο του και έχει ύψος 115 μέτρα. Ο πληθυσμός του, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 24 κάτοικοι, οι οποίοι ανήκουν κατά κύριο λόγο στο προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου ή του αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου. Το νησί διαθέτει επίσης μικρό λιμανάκι στη δυτική του πλευρά, το οποίο εξυπηρετεί τα τουριστικά πλοιάρια που φέρνουν επισκέπτες για τον αρχαιολογικό χώρο.

Tags: 

Αλλιώς περίμενε τη μέρα του γάμου της

Πολλές γυναίκες συνηθίζουν να λένε πως η μέρα του γάμου τους αποτελεί κάτι το ξεχωριστό και την κατατάσσουν στις καλύτερες στιγμές της ζωής τους. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει για μια νεαρή στη Ρωσία.
Η 22χρονη βρισκόταν μαζί με τον μέλλοντα σύζυγό της στο σπίτι τους και ετοιμάζονταν για να μεταβούν στο δημαρχείο, όπου θα τελούνταν ο γάμος τους. Το μυστήριο έλαβε χώρα κανονικά, αλλά στη συνέχεια δέχτηκαν την επίσκεψη των αστυνομικών.

Tags: 

Συγγραφέας στα γεράματα

Θαυμασμό προκαλεί το κατόρθωμα ενός υπερήλικα συνταξιούχου καπετάνιου. Ο Τζέιμς Χένρι έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 92 ετών, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Το πάθος του τον βοήθησε να συγγράψει βιβλίο στα 98 του.

Tags: 

Σελίδες