Ιανουάριος 2015

ΗΠΑ: Έρχεται το μαχητικό 6ης Γενιάς

Επειδή τεχνολογία δεν είναι μόνο τα γκάτζετ, αλλά και τα όπλα, έπεσε στο μάτι μας ένα καινούριο μαχητικό, έκτης γενιάς, το καινούριο F-16

Ερωτηθείς από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το υπό εξέλιξη μαχητικό 6ης γενιάς. “Θα είναι ένα πρόγραμμα που αρχικά θα αναλάβει η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), αλλά θα συμμετάσχει και το Ναυτικό και η Αεροπορία. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη πρωτοτύπων για το αεροσκάφος αεροπορικής κυριαρχίας νέες γενιάς, το Χ-Plane”, είπε.

Δωρέαν η αναβάθμιση σε Windows 10 για όσους έχουν Windows 7 και 8.

Μετά την όχι και τόσο καλή υποδοχή που είχε στην αγορά η Microsoft με τα Windows 8, ανακοίνωσε πως η αναβάθμιση όσων οι συσκευές έχουν Windows 7 και και Windows 8.1 θα γίνεται δωρεάν σε Windows 10. Η προσφορά αυτή θα ισχύει για τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του λειτουργικού συστήματος Windows 10.

Έτσι, η Microsoft κάνει πράξη αυτό που είχε πει, πως δηλαδή τα Windows πλέον θα λογίζονται ως «διαδικτυακή υπηρεσία» και όχι ως προϊόν.

Ρομπότ... γεννά ρομπότ με φυσιολογικό τοκετό!

Μάλιστα, το είδαμε κι αυτό: Ένα ετοιμόγεννο ρομπότ που γεννά με φυσιολογικό τοκετό και φέρνει στο κόσμο ένα άλλο ρομποτ μωρό! Καλά διαβάσατε, δεν κάνουμε πλάκα!

Πρόκειται για ρομπότ που κατασκευάστηκαν για λογαριασμό του Πανεπιστημίου John Hopkins και πρόκειται για ρομπότ προσομοίωσης γέννας, που βοηθούν στην εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίο

Η Noelle, όπως ονομάζεται το ρομπότ-μητέρα, είναι προγραμματισμένη να γεννά με κάποια προβλήματα, ώστε να εκπαιδεύει τους φοιτητές σε συνθήκες φυσιολογικού τοκετού, υψηλού όμως ρίσκου.

Χάκερ των ΑΝΩΝΥΜΩΝ καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Ο Barret Brown δημοσιογράφος που έχει συνδεθεί με την ομάδα χάκερς Ανόνυμους, καταδικάστηκε την Πέμπτη σε πέντε χρόνια φυλάκιση ή 63 μήνες σύνολο σύμφωνα με τον Αχμέτ Γκαπουρ, τον δικηγόρο του, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι 28 μήνες που έχει ήδη ζήσει φυλακισμένος ο Μπράουν, θα συμπεριληφθούν στην ποινή.

Κατεβάστε torrent ελεύθερα και με την άδεια του Δικαστηρίου!

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, γνωστή ως ΑΕΠΙ, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα απαιτώντας από τους παρόχους να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες torrent. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χθες.

Η Google θα επενδύσει 1.000.000.000 στο σχέδιο του Elon Musk για Internet μέχρι τον Άρη!

Η Virgin Galactic του Richard Branson, η OneWeb και η SpaceX του Elon Musk φιλοδοξούν να φτάσουν το Internet μέχρι τον πλανήτη Άρη, εκτοξεύοντας χιλιάδες μικρούς δορυφόρους. Το σχέδιο του Elon Musk σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα στοιχίσει 10.000.000.000 και απαιτεί πέντε χρόνια σχεδιασμού και δοκιμών πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη εκτόξευση.

Πάνω από 415.000.000 σε πρώην και νυν εργαζομένους της Silicon Valley!

Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley, η Apple Inc., η Google Inc., η Intel Corp. και Adobe Systems Inc, συμβιβάστηκαν με νυν και πρώην εργαζόμενους των σε μία δικαστική διαμάχη που κρατούσε από το 2011 και συμφώνησαν να καταβάλλουν τους το ποσό των 64.000 σε όσους εργάζονταν ακόμα εκεί και άλλα 415.000.000 στους πρώην εργαζόμενους τους.

Οι υπάλληλοι υποστήριζαν πως οι 4 κολοσσοί της τεχνολογίας, είχαν μία κρυφή συμφωνία για να μην προσλαμβάνουν εργαζομένους η μια εταιρεία από την άλλη, "παγώνοντας" τους μισθούς για την περίοδο από το 2005 ως το 2009.

Πρόταση εξαγοράς της BlackBerry από την Samsung;

Κυκλοφόρησαν φήμες πως η Samsung κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της BlackBerry. Φέρεται πως οι Κορεάτες κάνουν τις πρώτες επαφές με τους Καναδούς, προσφέροντας 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung ενδιαφέρεται για την BlackBerry. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η BlackBerry έψαχνε η ίδια αγοραστή, προσεγγίζοντας μεταξύ άλλων την Google και τη Samsung.

100 φορές πιο παραγωγική η εσωτερικές καλλιέργειες!

Μία μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας στην Ιαπωνία, απέδειξε πως εάν η καλλιέργεια γίνεται σωστά, μπορείς να κάνεις 100 φορές πιο αποτελεσματική γεωργική παραγωγή από τις συμβατικές.

Δεν το λες και τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά δουλεύει!

Ένα χελωνάκι είχε την ατυχία να γεννηθεί με αδύναμα πόδια. Τόσο αδύναμα που δεν του επέτρεπαν να σηκώνει το βάρος του και ουσιαστικά ήταν καταδικασμένο. Δύο άνθρωποι όμως, η ιδιοκτήτριά του και ένας ευφάνταστος κτηνίατρος του έδωσαν την δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να χαίρεται τις βόλτες του ανεξάρτητο.

Tags: 

Σελίδες