Μάιος 2015

Η Google τιμά την αστροναύτη Sally Ride

Τα 64 χρόνια από την γέννηση της αμερικανίδας Sally Ride, της πρώτης γυναίκα που πήγε στο διάστημα.

Η Sally Ride γεννήθηκε στο Λος Αντζελες στις 26 Μαΐου το 1951. Τελειώνοντας το διδακτορικό της στη φυσική από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 1977, έκανε αίτηση για να μπει στη NASA και ήταν μία από τις έξι γυναίκες που επιλέχθηκε. Στις 18 Ιουνίου του 1983, όταν η Ride ήταν 32 ετών, έγινε η πρώτη αμερικανίδα γυναίκα που πήγε στο διάστημα, σαν πλήρωμα του Challenger.

Κίνα: Ετοιμάζεται η "Υπέροχη Πόλη"!

Τα σχέδια δύο Αµερικανών αρχιτεκτόνων για την "Υπέροχη Πόλη", του Άντριαν Σµθ και Γκόρντον Γκιλ, παίρνουν σάρκα και οστά στην μακρινή Κίνα.

Ο τίτλος φιλόδοξος, και για πολλούς προκλητικός, όμως πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις μία πόλη που θα μπορεί να φιλοξενεί 80.000 κατοίκους, ενώ δεν θα χρειάζεται αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις. Κι όμως, η πόλη είναι έτσι σχεδιασμένη που θα μπορούν να τη διασχίζουν, από το κέντρο της μέχρι τις παρυφές της, με τα πόδια μέσα σε 10 λεπτά.

Η Apple εξαγόρασε την Coherent Navigation.

Η Apple προέβη στην εξαγορά μίας ακόμα εταιρείας. Πρόκειται για την Coherent Navigation, την οποία την αγόρασε προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες της στον τομέα της χαρτογράφησης και της πλοήγησης.

Είχαν 12 αγόρια και προσπάθησαν για να κάνουν κορίτσι!

Ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ έχει καταφέρει να κάνει αισίως 12 γιους, ηλικίας από 18 χρονών έως και 1,5 έτους. Αποφάσισαν να κάνουν ακόμα ένα, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα αποκτήσουν κι ένα κοριτσάκι.

Πήραν λοιπόν την τολμηρή απόφαση να πάνε για 13ο παιδί, μπας και πραγματοποιηθεί η επιθυμία τους. Το παιδί γεννήθηκε την Τετάρτη και όπως καταλαβαίνετε, ήταν αγόρι!!!

Το νεογέννητο αγοράκι είναι υγιέστατο, ζυγίζει 4 κιλά και το όνομα του θα το "βγάλουν" τα υπόλοιπα 12 αδέρφια του μετά από οικογενειακό συμβούλιο!

Sony LED Light Bulb Speaker: Και λάμπα, και ηχείο!

Λάμπα και ηχείο μαζί; Κι όμως, η Sony κυκλοφορεί μέσα στο μήνα μια λάμπα η οποία διαθέτει και δυνατότητες ηχείου! Ποιους θα βόλευε κάτι τέτοιο; Όσους θέλουν μια εύκολη λύση και περιορίζονται από το διαθέσιμο χώρο.

Ελλάδα: Έτοιμο το πρώτο δωρεάν ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά.

Επιτέλους και μία καλή είδηση! Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο ηλεκτρονικό παιχνίδι για τυφλά παιδιά, η τρίλιζα, πρώτο από τα τρία ηλεκτρονικά παιχνίδια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου LISTEN-LEARN-PLAY. Το έργο αναπτύσσει μία σειρά ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για μερικώς βλέποντα και τυφλά παιδιά.

Απενεργοποίησε η Google την εφαρμογή Map Maker!

Η Google απενεργοποίησε την εφαρμογή Map Maker, με την οποία μπορούσε κάποιος να εμπλουτίσει τους χάρτες που προσφέρει η εταιρεία, ως επακόλουθο των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων που είχε τον τελευταίο καιρό. Διάφοροι επιτήδειοι "πείραζαν" για πλάκα τους χάρτες προσθέτοντας ψεύτικα στοιχεία. Τρανό παράδειγμα το logo του android να ουρεί στο μηλαράκι.

Δυστυχώς, η υγεία του Lemmy επιδεινώνεται!

Είναι γνωστό πως ο Lemmy Kilmister, ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος της μέταλ μουσικής MOTÖRHEAD, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας! Οι δυνάμεις του εδώ και καιρό έχουν αρχίσει και τον εγκαταλείπουν.

Για άλλη μία φορά, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένη τους εμφάνιση. Μιλάμε για την εμφάνιση τους στο Monsters Of Rock Festival, μετά την ξαφνική αδιαθεσία του Lemmy.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις του τοπικού τύπου της Βραζιλίας, η εμφάνιση του συγκροτήματος ακυρώθηκε λόγω έντονων ενοχλήσεων που αισθάνθηκε ο Lemmy στην γαστρική περιοχή.

Μικροσκοπικά ρομποτ που σηκώνουν 100 φορές το βάρος τους!

Επιστήμονες παρουσίασαν καινούρια μικροσκοπικά ρομποτάκια που μπορούν να σηκώσουν εντυπωσιακά για το μέγεθός τους βάρη.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ ανέπτυξαν μικροσκοπικά ρομπότ τα οποία έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν και να μεταφέρουν φορτίο που ζυγίζει 100 φορές το βάρος τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού New Scientist.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος των "Διάφανα Κρίνα" είναι σοβαρά άρρωστος!

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για ράδιο αρβύλα! Ο ίδιος ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο frontman του διάσημου αγαπημένου μας συγκροτήματος "Διάφανα Κρίνα", έβγαλε μία ανακοίνωση στο λογαριασμό του στο facebook και ανακοίνωσε στους φίλους και τους θαυμαστές του πως έχει καρκίνο, ο οποίος έχει κάνει μετάσταση στα οστά του.