Μάρτιος 2016

Μέσω USB συσκευών κλέβει δεδομένα το νέο malware

Οι ερευνητές της ESET ανακάλυψαν ένα νέο Trojan malware που κλέβει δεδομένα, το οποίο ανιχνεύεται από την ESET ως «Win32 / PSW.Stealer.NAI» και ονομάστηκε USB Thief. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί αποκλειστικά συσκευές USB για να εξαπλωθεί, χωρίς να αφήνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο στον υπολογιστή που έχει παραβιάσει.

Οι δημιουργοί του έχουν επίσης χρησιμοποιήσει ειδικούς μηχανισμούς ώστε το malware να μην διατρέχει κίνδυνο να αναπαραχθεί ή να αντιγραφεί, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό και την ανάλυσή του.

Tags: 

«Κλείδωσαν» iPhone και iPad λόγω προβλήματος στο iOS 9.3

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατόχους των iPhone και iPad ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple και εξαιτίας του οποίου οι χρήστες «κλειδώνονται» έξω από το κινητό ή το tablet τους.

Tags: 

Νέος εθισμός στο διαδίκτυο

Όλοι όσοι έχουν Facebook (δηλαδή το 95% του πληθυσμού) έχουν και την εφαρμογή του Facebook Messenger στο κινητό τους. Μετά το κρυφό παιχνίδι με το σκάκι το Facebook μας δίνει έναν ακόμα λόγο για να «κατεβάσουμε» την εφαρμογή του Μessenger.

Για να παίξετε ανοίξτε ένα νέο chat και στείλτε στους φίλους σας ένα emoji με την μπάλα του μπάσκετ, πατήστε πάνω στην μπάλα και κατευθείαν εμφανίζεται στο κινητό σας μία μπασκέτα και μία μπάλα την οποία μπορείτε να μετακινήσετε με το δάχτυλό σας.

Tags: 

Επικράτησε η τεχνητή νοημοσύνη του ανθρώπινου μυαλού

Νικητής με διαφορά αναδείχθηκε σήμερα ο υπερ – υπολογιστής της Google AlphaGo, στο τουρνουά που διεξήχθη έναντι του Λι Σε-Ντολ, παγκόσμιου πρωταθλητή του αρχαίου κινέζικου παιχνιδιού στρατηγικής Go. Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της DeepMind εξασφάλισε την τέταρτη νίκη του από τα συνολικά 5 ματς.

Tags: 

Νέο iPhone και iPad έρχεται στο Apple event

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Apple θα παραθέσει το ανοιξιάτικο event, παρουσιάζοντας νέες συσκευές. Φήμες επί φημών κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να προλογίσουν επιτυχώς, τι έχει η Apple υπόψη της να μας δείξει. Το event θα λάβει χώρα στις 21 Μαρτίου.

Οι συσκευές -πάντα βάσει φημών- που θα παρουσιαστούν είναι ένα μικρό σε μέγεθος iPhone και το νέο iPad, που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο εδώ και δύο χρόνια iPad Air 2.

Tags: 

Έρχεται στο Ζάππειο – Web World Expo 2016

H 6η έκθεση Web World Expo 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 22 – 23 Οκτωβρίου 2016.

Η Web World Expo είναι η έκθεση και συνέδριο που στα πρότυπα αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού σκοπεύει στην επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες για το διαδίκτυο & εφαρμογές και των επιχειρήσεων που βλέπουν πια την παρουσία τους στο διαδίκτυο ως απαραίτητη για την εξωστρέφεια και ανάπτυξη τους.

Tags: 

Μαζικές επιθέσεις χάκερ έγιναν το Σαββατοκύριακο

Στόχος χάκερ έγιναν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολλοί κάτοχοι υπολογιστών Macintosh, στην πρώτη γνωστή επίθεση ransomware σε συστήματα της Apple, δήλωσαν στο πρακτορείο Ειδήσεων Reuters ερευνητές της εταιρείας Palo Alto Networks Inc.

Κατά τις επιθέσεις ransomware -οι οποίες το τελευταίο διάστημα γίνονται ολοένα και πιο «δημοφιλείς»- οι χάκερ εισβάλλουν σε κάποιον υπολογιστή με σκοπό να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα του χρήστη. Στη συνέχεια ζητούν από αυτόν λύτρα προκειμένου να αφαιρέσουν το κακόβουλο λογισμικό και ο χρήστης να ανακτήσει τα δεδομένα του.

Tags: 

MΕΤΑ: Νέο headset επαυξημένης πραγματικότητας

Πολλές είναι οι εταιρείας που αγωνίζονται να βγάλουν πρώτες στην αγορά headset εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας. Η εικονική (VR) και η επαυξημένη (AR) πραγματικότητα αναμένεται να καθιερωθούν μέσα στο 2016. Θεωρείται πως αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της οικιακής τεχνολογίας.

Η επέκταση της Dell

Η Dell επεκτείνει την υποστήριξη που παρέχει στον τομέα του Open Networking, με την κυκλοφορία του Operating System 10 (OS10). Το πρωτοποριακό software υποδομών δικτύωσης, είναι σχεδιασμένο για να προσδώσει νέα επίπεδα ευελιξίας και προγραμματιστικής δυνατότητας σε data centers μεγάλης κλίμακας.

Tags: 

Η ανάπτυξη του Internet of Things

Το κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται στο κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, αλλά και απαραίτητο εργαλείο για την καθημερινότητα και το επιχειρείν, όπως αναδείχτηκε από το Mobile World Congress, που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Το σύνθημα «Mobile is everything», που ήταν το μήνυμα της μεγαλύτερης εκδήλωσης ψηφιακών επικοινωνίας και τεχνολογίας διεθνώς, επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα της ανάπτυξης των ψηφιακών τεχνολογιών διεθνώς που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Tags: