Μάιος 2016

Πλωτό αιολικό πάρκο

Τη θαλάσσια περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στον κόσμο εξασφάλισε η εταιρεία που θα κάνει την εγκατάσταση.

Ο λόγος για το γνωστό στους αναγνώστες του econews πλωτό αιολικό πάρκο Hywind που θα αναπτύξει η νορβηγική ενεργειακή εταιρεία Statoil στα ανοιχτά των ακτών της ανατολικής Σκωτίας.

Το πάρκο που αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες Hywind συνολικής ισχύος 30 Μεγαβάτ βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές στο Πήτερχεντ της Σκωτίας και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του επόμενου έτους.

Tags: 

Οι πρώτες εντυπώσεις για το Gran Turismo Sport στο PlayStation 4

Εχτές, 19 Μαΐου 2016, είχαμε την επίσημη αποκάλυψη του Gran Turismo Sport. Ένα παιχνίδι που έκανε την εμφάνιση του πριν 19χρόνια σχεδόν και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: έλευση στις 15 Νοεμβρίου 2016, 137 αυτοκίνητα, 19 τοποθεσίες, 27 διαφορετικές διαμορφώσεις πιστών, 117 «events», Arcade Mode, Campaign, Brand Central, Sport Mode, Social Features, Livery Editor, Scapes. Πιο συγκεκριμένα, το Campaign θα αποτελείται από τέσσερα στάδια: Beginner’s School, Circuit Challenge, Mission Challenge και Racing Etiquette.

Tags: 

Επιρρεπή σε κακόβουλο λογισμικό είναι τα παλιά κινητά

Η απόκτηση ενός σύγχρονου smartphone δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα αυτούς τους οικονομικά χαλεπούς καιρούς. Εντούτοις, τα παλαιότερα κινητά τηλέφωνα με Λειτουργικό Σύστημα Android, έχουν τον κίνδυνο λήψης και εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού.

Tags: 

Κυκλοφορεί ο διάδοχος του LG G4 Stylus στην Ελλάδα

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα του νέου LG Stylus 2, τον ανανεωμένο διάδοχο του G4 Stylus, στην ελληνική αγορά. Με πρώτη εμφάνιση στο MWC 2016 στη Βαρκελώνη, το εξαιρετικό 5.7-ιντσών smartphone αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις και των Ελλήνων καταναλωτών, το οποίο μοιράζεται πολλά από τα premium χαρακτηριστικά, που είναι διαθέσιμα σε μοντέλα ναυαρχίδες της LG.

Tags: 

Φόρος και στο Ιnternet από τον Ιούλιο

Από την 1η Ιουλίου 2016 θα εφαρμοστεί η επιβολή φόρου 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση. Θα επιβληθεί σε όλες τις συνδέσεις στο διαδίκτυο είτε για επαγγελματική, είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablet ή κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Με συμπληρωματικές διατάξεις αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Tags: 

Μακιγιάζ μέσω εκτυπωτή

Μια νέα καινοτομία έκανε την εμφάνιση της στο χώρο της τεχνολογίας με σκοπό την διευκόλυνση των γυναικών στο καθημερινό τους μακιγιάζ.

Το εξελιγμένο προϊόν δημιουργήθηκε από έναν Αμερικάνο, ο οποίος εκνευριζόταν με το να περιμένει την σύζυγό του να ετοιμαστεί για την έξοδό τους.

Ο νέος εκτυπωτής «παίρνει» εντολές για το πρόσωπο της εκάστοτε χρήστριας και ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει η ίδια, το μηχάνημα εκτυπώνει ένα διάφανο χαρτάκι με τα χρώματα της επιλογής της, το οποίο έπειτα το ακουμπάει στο σημείο που θέλει να μακιγιαριστεί και αυτό αποτυπώνεται.

Tags: 

Σπίτι περιτυλιγμένο με φυτά

Ίσως πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά, σύγχρονα αξιοθέατα, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, καθώς τα αναρριχώμενα φυτά έχουν καλύψει εξ΄ ολοκλήρου το σπίτι χωρίς καμιά υπερβολή.

Τα φυτά έχουν καλύψει όλες τις επιφάνειες ακόμα και τα παράθυρα αλλά και το φουγάρο του σπιτιού.

Το σπίτι θυμίζει, ξεχασμένο, βγαλμένο ίσως από τα βάθη κάποιου παραμυθένιου δάσους, βρίσκεται όμως στην πόλη του Ναυπλίου και όπως είναι φυσικό προσελκύει τα βλέμματα, αλλά και τα κλικ των φωτογράφων.

Tags: