Οκτώβριος 2016

Αυτός είναι ο πρώτος επιτραπέζιος υπολογιστής της Microsoft

Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή (desktop) που έχει ποτέ κατασκευάσει.

Ο υπολογιστής με την ονομασία Surface Studio έχει μεγάλη οθόνη αφής 28 ιντσών (71 εκατοστών) και πάχους μόνο 12,5 χιλιοστών, στην οποία μπορεί κανείς να γράψει με ηλεκτρονική πένα.

Θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ στα μέσα Δεκεμβρίου, σε τιμή 3.000 έως 4.200 δολαρίων, συνεπώς δεν προορίζεται για την ευρεία μάζα των καταναλωτών, αλλά ανταγωνίζεται κορυφαία αντίστοιχα μοντέλα της Apple.

Νέα έρευνα αμφισβητεί την επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος

Πριν από 5 χρόνια, το Νόμπελ φυσικής απονεμήθηκε σε τρεις αστρονόμους που, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ανακάλυψαν ότι το σύμπαν διαστέλλεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η ανακάλυψή τους είχε βασισθεί στην ανάλυση υπερκαινοφανών αστέρων (σουπερνόβα) τύπου Ia, δηλαδή άστρων που έχουν καταρρεύσει κάτω από τη δύναμη της βαρύτητας, προκαλώντας θερμοπυρηνικές εκρήξεις.

Τι αλλάζει στο Viber

Το Viber λανσάρει ένα νέο interface, που θα απλοποιήσει περαιτέρω τις περισσότερες από τις λειτουργίες της εφαρμογής.

Οι χρήστες του Viber θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να στέλνουν φωτογραφίες ή βίντεο με μόλις τρία πατήματα στην οθόνη, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα βήματα που χρειάζονταν μέχρι τώρα για τη συγκεκριμένη λειτουργία. Η καινοτομία αυτή έρχεται με ένα ολοκαίνουργιο μενού που θα φέρνει στο προσκήνιο τις σημαντικότερες λειτουργίες της εφαρμογής, που κάθε χρήστης αναζητά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται:

"Γεννήθηκε" το ηλεκτρονικό χαρτί

Ένα νέο ηλεκτρονικό «χαρτί» κατάφεραν να αναπτύξουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Τσάλμερς της Σουηδίας. Λιγότερο σε πάχος από ένα μικρόμετρο, το χαρτί είναι εύκαμπτο, έχει τη δυνατότητα να προβάλει όλα τα χρώματα όπως μια κανονική οθόνη LED, ενώ χρειάζεται δέκα φορές λιγότερη ενέργεια σε σχέση με ένα tablet.

Τα αποτελέσματα των επιστημόνων δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Advanced Materials.

Εφαρμογή Citizenpass του Δήμου Αθηναίων για αγορά χρόνου στάθμευσης από το κινητό

Πιο εύκολη γίνεται η στάθμευση εντός του Δήμου Αθηναίων με την επίσημη εφαρμογή Citizenpass, η οποία μεταξύ άλλων αφήνει πολλές υποσχέσεις και για το μέλλον με την προγραμματιζόμενη επέκταση λειτουργίας της.

Ποιος θα σώσει τη Forthnet;

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το εγχείρημα διάσωσης του «Μαρινόπουλου», οι τράπεζες βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης ενός άλλου επιχειρηματικού κολοσσού με τεράστια χρέη και ίσως αναγκασθούν να επωμισθούν τελικά το κόστος μιας αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει κούρεμα και μετοχοποίηση δανείων. Προς το παρόν μεταθέτουν το πρόβλημα, εισφέροντας 50-70 εκατ. ευρώ σε ομολογιακή έκδοση που δίνει ανάσα ζωής στη Forthnet και καθιστά εφικτή την αναχρηματοδότηση της.

Οριστικό τέλος στην παραγωγή του Galaxy Note 7 από τη Samsung

ΗSamsungέπαυσε οριστικά την παραγωγή τουGalaxy Note 7,ύστερα από τη θύελλα που προέκυψε με τις αναφορές για φωτιές και σε τηλέφωνα που απεστάλησαν για αντικατάσταση των θεωρούμενων προβληματικών συσκευών, στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης με φωτιές σε μπαταρίες.

Ανεστάλη η παραγωγή του Galaxy Note 7 της Samsung

Η εταιρία Samsung Electronics σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή των "έξυπνων" κινητών Galaxy Note 7, καθώς μερικές από τις συσκευές αυτές έπιασαν φωτιά, ακόμη και μετά την αντικατάστασή τους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο έγκυρο υποκατασκευαστή της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η παραγωγή του αναφερόμενου κινητού έχει ήδη ανασταλεί στα εργοστάσια παραγωγής της εταιρίας στο Βιετνάμ, που έχουν την ευθύνη για την παραγωγή και για τις εξαγωγές.

Σε νέο πάροχο 10 εκατ. τηλεφωνικές συνδέσεις από το 2004

Σε νέο πάροχο - διατηρώντας τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό - έχουν μεταφερθεί πάνω από 10 εκατ. συνδέσεις, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, από το 2004 έως σήμερα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), από το Μάρτιο 2004 έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, έχουν μεταφερθεί συνολικά 10.119.777 αριθμοί (5.278.836 αριθμοί στη σταθερή τηλεφωνία και 4.840.941 αριθμοί στην κινητή). 

Σελίδες