Ιούνιος 2015

Αχαρνές: Το πρώτο Bitcoin ATM στην Ελλάδα!

Μπορεί να μην είναι ανοιχτά τα κανονικά ΑΤΜ στην Ελλάδα, αλλά εγκαταστάθηκε και επίσημα το πρώτο Bitcoin ATM στην Ελλάδα!

Μία ομάδα οπαδών του Bitcoin φρόντισε γι αυτό και έτσι, στις Αχαρνές Αττικής, βρίσκεται σε ένα βιβλιοπωλείο, στην διεύθυνση Ιωάννου Θηβαίου 20, θα βρείτε και ΑΜΤ, μέσω του οποίου μπορείτε να αποκτήσετε Bitcoins.

Έτσι θα είναι το iPhone!

Κάθε φορά που η Apple λανσάρει ένα καινούριο προϊον, αυτό είναι αρκετό για να γίνει παγκόσμια είδηση και να σπαταληθούν τόνοι χαρτιού και μελανιού για να το περιγράψουν, να το θαυμάσουν, να το καταδικάσουν, κτλ. Η επερχόμενη πρώτη του iPhone 6S δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αν και ακόμα δνε έχει ανακοινωθεί αν θα λέγεται iPhone 6S ή iPhone 7.

Δεδομένου πως το iPhone 6 αλλά και το iPhone 5S ανακοινώθηκαν τον μήνα Σεπτέμβριο, όλοι πιστεύουν πως κάτι πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες από την Apple.

Taylor Swift εναντίον Apple Music, σημειώσατε 1!!!

Απίστευτη εξέλιξη στην κόντρα της διάσημης τραγουδίστριας Taylor Swift και του τεχνολογικού κολοσσού Apple!

Δεν νομίζω πως είναι πολλοί καλλιτέχνες που μπορούν να ισχυριστούν πως μια ανακοίνωση τους μπορεί να οδηγήσουν μια εταιρεία του μεγέθους της Apple σε αλλαγή της πολιτικής της. Κι όμως αυτή είναι η ιστορία της Apple και της Taylor Swift.

Εντυπωσιακό! Τι καινούριο κόλπο βρήκαν οι Ιάπωνες;

Το ξέρω πως δεν είναι τεχνολογικό επίτευγμα με την έννοια που σας έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν άντεχα να μην το μοιραστώ. Η αλήθεια είναι πως δεν το πίστευα στα μάτια μου όταν το είδα! Κι όμως, οι Ιάπωνες βρήκαν τρόπο να απλώνουν το βούτυρο και τη μαρμελάδα χωρίς μαχαίρι!

Βέβαια, οι Ιάπωνες είναι παγκοσμίως γνωστοί για την καινοτόμο σκέψη τους, αλλά αυτό με ξεπέρασε. Πρόκειται για μια έξυπνη συσκευασία μιας χρήσης βουτύρου και μαρμελάδας που κάνει το σερβίρισμα σε μια φέτα ψωμιού παιχνιδάκι!

Και δεν ξέρω και το όνομα του εφευρέτη να τον κάνω διάσημο!

Microsoft Hololens: Εντυπωσιακό demo του Minecraft

Η χθεσινή παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της έκθεσης E3 2015, έκρυβε αρκετές παρουσιάσεις παιχνιδιών και όχι μόνο, όμως η ανακοίνωση μιας νέας έκδοσης του Minecraft ειδικά για το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft, το Hololens, δημιούργησε σίγουρα αίσθηση.

Νέα τεχνολογία επιτρέπει σε λαμπτήρες αν ζουν 37 χρόνια!

Πιστός στην παράδοση της οικογένειά του, ο Τζέικ Ντάισον, γιος του Βρετανού εφευρέτη Σερ Τζέιμς Ντάισον που εφηύρε την ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα Dual Cyclon, δημιούργησε μια πρωτοποριακή λάμπα, η οποία όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, μπορεί να λειτουργεί για 37 ολόκληρα χρόνια!

Ο λαμπτήρας CSYS, όπως τον ονόμασε ο Ντάισον, βγαίνει σε τρεις διαφορετικές μορφές και χρησιμοποιεί τεχνολογία «Heat Pipe», για να κατευθύνει τη θερμότητα μακριά από τα LEDs, έτσι ώστε να μη χάνουν τη φωτεινότητα και την αποτελεσματικότητά τους με το πέρασμα του χρόνου.

Facebook Lite για συσκευές Android!

Καιρό τώρα οι κάτοχοι Android κινητών γκρίνιαζαν γιατί η εφαρμογή ήταν πολύ βαριά και καθυστερούσε απίστευτα τις συσκευές τους.

Η νέα έκδοση που έδωσε το Facebook στην κυκλοφορία λέγεται Facebook Lite και φαίνεται πως λύνει πολλά προβλήματα. Η νέα εφαρμογή χρειάζεται μόλις 1 MB αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή του χρήστη, και είναι βελτιστοποιημένη για χαμηλή κατανάλωση δεδομένων.

Επιπλέον, είναι κατάλληλη για τα low-end smartphones και για αγορές που δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες 3G ή LTE.

Αυτά είναι: Η Τουρκία βγάζει στην παραγωγή ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας, Επιστημών και Τεχνολογίας της χώρας Φικρί Ισίκ.

Η κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα για τους αρμόδιους τουρκικούς φορείς, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα για την ανάπτυξη δύο ειδών κινητήρων, που θα έχει το εν λόγω αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, θα διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και ηλεκτροκινητήρα με δυνατότητα επιλογής στην εμπορική προώθησή του.

Tesla Powerwall: Το μέλλον στις μπαταρίες για οικιακή χρήση!

Ο χαρισματικός CEO της Tesla Motors, ο 43χρονος ΝότιοΑφρικανός Elon Musk, παρουσίασε το όραμα του για την μελλοντική τροφοδότηση των σπιτιών μας με πράσινη ενέργεια.

Πρόκειται για το Powerwall, το οποίο αποτελεί μια οικιακή μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία θα αναλάβει να καλύψει τις πλήρεις ενεργειακές ανάγκες μιας σύγχρονης κατοικίας, απαλλάσσοντας την παντελώς από την ανάγκη για σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.