«Snooze button»: Tο νέο feature του Facebook

Ίσως σύντομα μπορέσετε να κάνετε προσωρινό unfollow στους φίλους σας, στις σελίδες, στις ομάδες που ακολουθείτε στο Facebook. Η εταιρεία δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, το «Snooze button».

Εάν έχετε κουραστεί να βλέπετε τα ίδια και τα ίδια, τοποθετήσεις, ενοχλητικές ενημερώσεις, πωλήσεις από φίλους, σελίδες ή ομάδες, υπάρχει μια λύση στα σκαριά. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Τζος Κοστίν του TechCrunch, το Facebook δοκιμάζει ένα μια νέα καινοτομία στο χώρο των social media, η οποία φέρει το όνομα «Snooze button», το οποίο σας βοηθά να μείνετε μακριά από όλα αυτά τα ενοχλητικά για κάποιο χρονικό διάστημα της επιλογής σας, χωρίς να καταφεύγετε σε ακραίες καταστάσεις, όπως τσακωμούς, delete, block, unfollow. Το νέο χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να κάνετε προσωρινό unfollow σε οποιοδήποτε φίλο, σελίδα ή ομάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή 24 ώρες, 7 ήμερες ή 30 ήμερες.

Το Facebook θέλει να οικοδομήσει σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, οπότε είναι φυσικά αντίθετο σε αυτές τις καταστάσεις. Ταυτόχρονα όμως, θέλει να δώσει στους ανθρώπους ένα πιο φιλικό προς αυτούς περιβάλλον.

Πως γίνεται όμως αυτό; Απλά πηγαίνετε στο βέλος που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία. Εκεί αντί της επιλογής Unfollow, έχετε την επιλογή Snooze επίσης. Πατώντας σε αυτό, σας μεταφέρει στις επιλογές Snooze για μια ημέρα, μία εβδομάδα ή ένα μήνα.

Το νέο χαρακτηριστικό που δοκιμάζεται είναι ένας συνδυασμός της επιλογής «See Less», η οποία εμφανίστηκε το 2012 και της επιλογής Unfollow που εμφανίστηκε 2 χρόνια αργότερα. Το Facebook έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία και την επιλογή «Take a Break» (πάρτε ένα διάλειμμα), η οποία χρησιμοποιείται στα προφίλ των φίλων σας.