Ένα Fahlke Larea GT1 αξίας 300.000 καταστράφηκε σε ατύχημα στη Γερμανία

Το να τρακάρω εγώ το fiatακι των 1.000 ευρώ, θα κλάψω, αλλά θα μου περάσει. Το να τρακάρεις με ένα σπάνιο Fahlke Larea GT1 αξίας πάνω από 300.000 ευρώ, εκεί πιστεύω πως θα κλαις πολύ περισσότερο.

Το ατύχημα με το εντυπωσιακό αυτό super car έγινε στην άοτομπαν, δηλαδή στην Εθνική της Γερμανίας και συγκεκριμένα λίγο έξω από το Αμβούργο. Να θυμίσουμε πως στην άοτομπαν δεν υπάρχει ανώτατο όριο ταχύτητας.

Τα Fahlke Larea θεωρούνται αρκετά σπάνια αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη βόρεια Γερμανία. To σύμπλεγμα λαμαρινών που βλέπετε ήταν ένα Fahlke Larea GT1, το οποίο διαθέτει κινητήρα V8 7,2 λίτρων, ισχύ 550 ίππων, ενώ στην ισχυρότερη εκδοχή S10 αποδίδει 1.004 άλογα. Η τελική του ταχύτητα ξεκινά από 350 χλμ./ώρα και μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χλμ./ώρα, ενώ οι τιμές του αρχίζουν από 280.000 ευρώ.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως το αμάξωμα μονοκόκ από ανθρακονήματα προστάτευσε τον οδηγό του Larea, που βγήκε από το αυτοκίνητο σώος και αβλαβής. Το ίδιο και οι επιβάτες του Ford C-Max, οι οποίοι γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά η γερμανική αστυνομία, ενώ η Πυροσβεστική που έσπευσε επί τόπου, εκτιμά τις ζημιές γύρω στις 300.000 ευρώ.