ΗΠΑ: Έρχεται το μαχητικό 6ης Γενιάς

Επειδή τεχνολογία δεν είναι μόνο τα γκάτζετ, αλλά και τα όπλα, έπεσε στο μάτι μας ένα καινούριο μαχητικό, έκτης γενιάς, το καινούριο F-16

Ερωτηθείς από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για το υπό εξέλιξη μαχητικό 6ης γενιάς. “Θα είναι ένα πρόγραμμα που αρχικά θα αναλάβει η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), αλλά θα συμμετάσχει και το Ναυτικό και η Αεροπορία. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη πρωτοτύπων για το αεροσκάφος αεροπορικής κυριαρχίας νέες γενιάς, το Χ-Plane”, είπε.

Έχει ήδη παραχθεί μια σειρά μελετών για τις τεχνολογίες μαχητικό 6ης γενιάς από την DARPA και αναμένεται να πετάξει μέχρι το 2030. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το μαχητικό 6ης γενιάς θα είναι αεροσκάφος αεροπορικής κυριαρχίας και θα υπάρξουν διαφορετικές εκδόσεις για το Ναυτικό και την Αεροπορία, όπως άλλωστε είχε ξαναγίνει και με το F-35.

Πέραν του νέου μαχητικού οι Αμερικανοί πρόκειται να αναπτύξουν και μη επανδρωμένα, υποβρύχια, οχήματα, όπλα λέιζερ υψηλής ενέργειας, νέα πυροβόλα, ναυτικές νάρκες και όπλα κρούσης υψηλής ταχύτητας.

Δείτε το και μόνοι σας: