Η αξία του Roblox εκτοξεύθηκε επτά φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών για παιδιά Roblox έχει δει την αξία της να εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την Τετάρτη, η Roblox συγκέντρωσε 520 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικό κεφάλαιο, η οποία αποτίμησε την εταιρεία στα 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια επταπλάσια αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2020.

Η Roblox δήλωσε ότι θα προχωρήσει επίσης με μια λίστα μετοχών των ΗΠΑ, αφού καθυστέρησε την κίνηση πέρυσι.

Η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να χτίσει την κοινότητά της και να γίνει περισσότερο μια κοινωνική πλατφόρμα.

Η Roblox κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006, αλλά έχει δει δραματική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς τα παιδιά που αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι πέρασαν περισσότερο χρόνο παίζοντας παιχνίδια.

Τα έσοδά του αυξήθηκαν 91% από ένα χρόνο νωρίτερα στα 242,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του ο Roblox. Τα παιχνίδια Roblox, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν είδωλα σε διαφορετικούς τίτλους, είναι ελεύθερα να παίξουν, αλλά η εταιρεία πωλεί ψηφιακό νόμισμα που ονομάζεται Robux που μπορεί να αγοράσει εικονικά προϊόντα και να βελτιώσει χαρακτήρες.

Η κίνηση για το ντεμπούτο των μετοχών της είναι ελαφρώς διαφορετική από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς θα είναι μια άμεση λίστα και όχι η παραδοσιακή διαδρομή αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Με μια άμεση καταχώριση, μια εταιρεία συνήθως δεν αντλεί κεφάλαια και οι επενδυτές δεν χρειάζεται να περιμένουν να λήξει μια περίοδος κλειδώματος πριν πουλήσουν τις μετοχές τους.

Λίγες εταιρείες έχουν επιλέξει άμεσες καταχωρίσεις από τότε που τις εγκρίνουν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας ροής μουσικής Spotify.

Κτίριο κοινότητας

Η ιδιωτική χρηματοδότηση ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων οδήγησε η Altimeter Capital και η Dragoneer Investment Group. Η Warner Music Group είναι επίσης ένας από τους πολλούς τρέχοντες επενδυτές.

"Τα έσοδα από τη χρηματοδότηση θα προωθήσουν τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και την αποστολή της Roblox για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συν-εμπειρίας ανθρώπου που θα επιτρέπει κοινές εμπειρίες μεταξύ δισεκατομμυρίων χρηστών", δήλωσε ο Roblox σε δήλωση.

Η Roblox φιλοξενεί εκατομμύρια παιχνίδια στην πλατφόρμα της, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τους χρήστες του, τα οποία στη συνέχεια λαμβάνουν μερίδιο από τυχόν σχετικά έσοδα. Είχε 31 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, αύξηση 82% από την ίδια περίοδο το 2019.

"Καθώς ο κόσμος κινείται προς ένα υβριδικό μέλλον - όπου συνυπάρχουν online και offline κοινότητα και μάθηση, είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε μια επιχείρηση που βασίζεται σε αξίες που παίρνει στα σοβαρά την υποχρέωσή της να δημιουργήσει μια περιεκτική, δημιουργική και θετική κοινότητα", Altimeter Capital's είπε ο διευθύνων σύμβουλος Brad Gerstner.

Η Roblox επεκτείνει την εστίασή της για να γίνει μια κοινωνική πλατφόρμα, όπου οι χρήστες μπορούν να παίξουν παιχνίδια και επίσης να παρακολουθήσουν εικονικά πάρτι γενεθλίων και συναυλίες με φίλους.

Κατά τη διάρκεια του κλεισίματος του σχολείου, η Roblox προωθεί τα εργαλεία δημιουργίας και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο που παρέχονται δωρεάν.