Η Καλιφόρνια δίνει ΟΚ για την Disneyland και άλλα θεματικά πάρκα να ανοίξουν ξανά την 1η Απριλίου, με περιορισμούς

Η Disneyland, τα Universal Studios άλλα θεματικά πάρκα και τα αθλητικά στάδια στην Καλιφόρνια μπορούν να ανοίξουν ξανά από την 1η Απριλίου, δήλωσε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας την Παρασκευή. Υπάρχουν όμως επιφυλάξεις: το υπουργείο Υγείας απαιτεί «σημαντικά μειωμένη ικανότητα, υποχρεωτική κάλυψη και άλλες προφυλάξεις δημόσιας υγείας» λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας κοροναϊού.

Ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται στα πάρκα εξαρτάται από τον αριθμό των περιπτώσεων COVID-19 στις κομητείες όπου βρίσκονται.

Για πάρκα ψυχαγωγίας, οι κομητείες στην «κόκκινη» βαθμίδα του συστήματος τετραετούς ανοίγματος κινδύνου της Καλιφόρνιας - το κόκκινο είναι η δεύτερη υψηλότερη κατηγορία κινδύνου - θα περιορίζεται στην παρακολούθηση χωρητικότητας 15 τοις εκατό. Στην πορτοκαλί βαθμίδα, το όριο αυξάνεται στο 25 τοις εκατό χωρητικότητας και στο κίτρινο επίπεδο, στο 35 τοις εκατό. Η συμμετοχή θα περιορίζεται στους επισκέπτες της πολιτείας. Η Disneyland βρίσκεται στην Orange County, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στην κατηγορία «μωβ» με τον υψηλότερο κίνδυνο, αλλά τοπικές ειδήσεις αναφέρουν ότι ενδέχεται σύντομα να μεταβεί στην κόκκινη βαθμίδα.

Οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι και οι χώροι ζωντανών επιδόσεων στην Καλιφόρνια έχουν ένα ελαφρώς διαφορετικό σύνολο κριτηρίων ανοίγματος και ορισμένοι θα μπορούν να ανοίξουν ξανά ακόμα κι αν οι κομητείες τους βρίσκονται σε μωβ επίπεδο υψηλότερου κινδύνου, αλλά με παρόμοια όρια χωρητικότητας.

«Με τα ποσοστά περιστατικών και τις νοσηλείες να είναι σημαντικά χαμηλότερα, η άφιξη τριών πολύ αποτελεσματικών εμβολίων και στοχευμένων προσπαθειών που στοχεύουν στον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων κοινοτήτων, η Καλιφόρνια μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά και με ασφάλεια επαναφέροντας περισσότερες δραστηριότητες, ειδικά εκείνες που συμβαίνουν σε εξωτερικούς χώρους και όπου είναι δυνατή η συνεκτική κάλυψη Ο Δρ Mark Ghaly, γραμματέας της Υπηρεσίας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια, δήλωσε σε δήλωση.

Η Disneyland έκλεισε στις 14 Μαρτίου 2020, καθώς τα κρούσματα ιού κοροναϊκού εξαπλώθηκαν στις ΗΠΑ Η Disney απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους θεματικών πάρκων και έχει σημειώσει σημαντική οικονομική επιτυχία ως αποτέλεσμα του κλεισίματος. Στο πιο πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο, τα έσοδα για τα τμήματα πάρκων της Disney μειώθηκαν κατά 53%, στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εταιρεία. Η εταιρεία δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης του Φεβρουαρίου με επενδυτές ότι υπολόγισε ότι «ο συνολικός καθαρός αρνητικός αντίκτυπος του COVID-19 στα λειτουργικά έσοδα κατά το τρίμηνο ήταν περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια».

Το Disney World στη Φλόριντα έκλεισε επίσης τον περασμένο Μάρτιο και άνοιξε ξανά τον Ιούλιο σε περιορισμένη χωρητικότητα και με περιορισμούς. Όμως, η Καλιφόρνια έχει υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση για την ανατροπή των περιορισμών πανδημίας από τη Φλόριντα, ακόμη και όταν στελέχη της Disney πιέζουν αξιωματούχους της Καλιφόρνιας να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά θεματικά πάρκα και άλλοι χώροι.

Ο Ken Potrock, πρόεδρος του Disneyland Resort, δήλωσε σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter ότι με τη νέα ημερομηνία ανοίγματος, η Disneyland θα «επιστρέψει χιλιάδες ανθρώπους στη δουλειά και θα βοηθήσει πολύ τις γειτονικές επιχειρήσεις και ολόκληρη την κοινότητά μας».