Η πρόοδος της επιστήμης!

Κάποιοι αμφισβητούν το αν πράγματι είναι καλή η συνεχώς αυξανόμενη πρόοδος της επιστήμης!

Ειδικά μέσα στον 20ο αιώνα, η πρόοδος ήταν τρομακτική! Ξεκινώντας από πιο πριμ και το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, την ατμομηχανή, έως τα επιτεύγματα της τεχνολογίας όπως η αποστολές στο διάστημα, οι τρομακτικές ιατρικές εφαρμογές, η απίστευτη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχει αρχίσει και τρομάζει πολύ κόσμο.

Ακόμα και επιστήμονες τεράστιου βεληνεκούς, όπως ο παγκοσμίου φήμης φυσικός Στήβεν Χώκινς, ο οποίος σχετικά πρόσφατα δήλωσε πως πρέπει να μετριάσουν λίγο τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης γιατί ίσως δεν μπορέσουμε να την ελέγξουμε.

Υπάρχει και όλη αυτή η φιλολογία μετά κυρίως από τα βιβλία του Ισαάκ Ασίμωφ, ο οποίος περιέγραφε ένα μέλλον δυσοίωνο για την ανθρωπότητα, με τα ρομπότ να έχουν κατακτήσει τον κόσμο. Ακόμα και στον κινηματογράφο, αμέτρητες είναι οι ταινίες με αυτό ακριβώς το θέμα!

Γνώμη μας είναι πως όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο. Χωρίς αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν θα ζούσαμε τόσο πολύ. Δεν θα είχαν σχεδόν εξαλειφθεί αρρώστιες που αποδεκάτισαν τον παγκόσμιο πληθυσμό πολλές φορές στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Απλά, πρέπει να μπαίνει και το κριτήριο της ηθικής μας! Η προσωπική ηθική είναι ίσως το κλειδί σε μία ισορροπημένη κοινωνία!