Η τεχνολογία στο ζωολογικό κήπο

Ο ζωολογικός κήπος στο Σίδνεϊ, ο οποίος έχει οριστεί για να εγκατασταθεί σε μια περιοχή 16,5 εκταρίων (40,8 στρεμμάτων) στο Bungarribee, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ για να μετατρέψει το πάρκο ζώων σε μια υψηλής τεχνολογίας εμπειρία, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τα ζώα. Ο ζωολογικός κήπος θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο ποσοστό της πανίδας της Αυστραλίας, καθώς και εξωτικά πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων ελεφάντων και χιμπατζήδων.

Όπως αναφέρει το secnews, ο ζωολογικός κήπος του Σίδνεϊ αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2017, εν αναμονή της έγκρισης της αίτησης ανάπτυξης από την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μετά την hackathon, το να επισκεφτείς το ζωολογικό κήπο θα πρέπει να είναι μια εξ ολοκλήρου «τεχνολογικά δυνατή εμπειρία,» είπε ο Don Wright, ένας ανώτερος διευθυντής του Προγράμματος LaunchPad του Πανεπιστημίου του Δυτικού Σίδνεϊ. Η εκδήλωση(το γεγονός) θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς: στην επιμέλεια της εμπειρίας του επισκέπτη με την τεχνολογία, στη διατήρηση και ευζωία των ζώων, και σε συναρπαστικές απεικονίσεις.

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή και με πλήρη κάλυψη Wi-Fi, ο ζωολογικός κήπος θα μπορούσε να αλληλεπιδρά με τους επισκέπτες από την αρχή μέχρι το τέλος.

«Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όλη την εμπειρία του επισκέπτη με μια εφαρμογή στις κινητές συσκευές» είπε ο Wright. «Πριν φτάσουν στο ζωολογικό κήπο, αν κατεβάσουν την εφαρμογή, θα μπορούν να πάρουν ειδοποιήσεις και πληροφορίες σχετικά με την ημέρα τους. Θα μπορούσε να τους δώσει πληροφορίες για την κίνηση ή για το πότε γίνονται κάποιες απεικονίσεις».

Επεσήμανε το Στάδιο Levi στο Σαν Φρανσίσκο ως παράδειγμα ενός χώρου που έχει χρησιμοποιηθεί προηγμένη τεχνολογία για να υποστηρίξει τον επισκέπτη. «Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη μείωση των ουρών, στην πιο γρήγορη παροχή φαγητού στους ανθρώπους, και στη χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσα από την όλη εγκατάσταση για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία», εξήγησε.

Για το σκοπό αυτό, ο ζωολογικός κήπος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για να βεβαιωθεί ότι οι άνθρωποι περνούν καλά.

Tags: