Η Apple εξαγόρασε την Coherent Navigation.

Η Apple προέβη στην εξαγορά μίας ακόμα εταιρείας. Πρόκειται για την Coherent Navigation, την οποία την αγόρασε προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες της στον τομέα της χαρτογράφησης και της πλοήγησης.

Η Coherent Navigation εργάζεται πάνω σε ιδιαίτερα υψηλής ακριβείας τεχνολογίας πλοήγησης και GPS. Το MacRumors αναφέρθηκε πρώτο στην εξαγορά, ωστόσο λίγο αργότερα εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς στους New York Times με την συνηθισμένη θα λέγαμε ανακοίνωση: "Η Apple αγοράζει κατά καιρούς μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας, και γενικώς δεν συζητάμε τους σκοπούς ή τα σχέδια μας".

Όπως σημειώνει το MacRumours, ένας αριθμός εργαζομένων της Coherent προσλήφθηκαν πρόσφατα από την Apple, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν η κίνηση εξαγοράς της εταιρείας έχει γίνει για το ταλέντο ή για την τεχνολογία της.

Η Coherent Navigation βρίσκεται πια και αυτή στην λίστα με τις εταιρείες που έχει εξαγοράσει η Apple στην προσπάθεια της να βελτιστοποιήσει τα προϊόντα της ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται οι Locationary, Embark, Hop Stop, WifiSLAM και BroadMap.