Η Apple, η Google και άλλοι ζήτησαν να αποφεύγονται τα ταξίδια και να ακυρωθούν μεγάλα γεγονότα

Οι εταιρείες που εδρεύουν στην κομητεία της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, η οποία περιλαμβάνει το Cupertino, το Mountain View, το Palo Alto και το San Jose, θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια και να αναβάλουν ή να ακυρώσουν μαζικές συγκεντρώσεις. Οι συστάσεις έρχονται μετά την εξακρίβωση έξι νέων περιπτώσεων του νέου κοροναϊού στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ατόμων που επιβεβαιώνονται τοπικά να έχουν την ασθένεια στους 20.

Η καθοδήγηση του νομού επηρεάζει αρκετούς σημαντικούς εργοδότες της Silicon Valley. Η Apple, για παράδειγμα, έχει την έδρα της στο Cupertino. Google στο Mountain View. Tesla, στο Πάλο Άλτο. Netflix, στο Λος Γκάτος. LinkedIn, στο Sunnyvale. Adobe, στο Σαν Χοσέ. και η Intel και η Nvidia, στη Santa Clara. Άλλες εταιρείες με γραφεία στην περιοχή ενδέχεται να επηρεαστούν επίσης, όπως το Amazon, το Facebook και η Microsoft.

Άλλες οδηγίες από τον νομό περιλαμβάνουν την ελαχιστοποίηση του αριθμού των ανθρώπων που «εργάζονται σε απόσταση μεταξύ τους», προτρέποντας τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι εάν είναι άρρωστοι και διαχωρίζοντας τους χρόνους έναρξης και λήξης της εργάσιμης ημέρας για τους υπαλλήλους. Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών - εκείνων που είναι άνω των 50 ετών ή έχουν άλλη υποκείμενη κατάσταση υγείας - πρέπει να παραμείνουν στην πατρίδα τους.

Οι συστάσεις του νομού είναι μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του νέου κορωναϊού περιορίζοντας την επαφή σε άτομο. Πολλές από τις εταιρείες τεχνολογίας που εδρεύουν στην περιοχή - η "κοιλάδα" στο Silicon Valley που αναφέρεται αρχικά στην κοιλάδα της Santa Clara - έχουν ήδη κάνει τις δικές τους απόπειρες να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.