Η Citigroup θεωρεί ότι το Pokemon GO μπορεί να απειλήσει την παγκόσμια οικονομία

Το Pokemon GO έχει αλλάξει πολλά δεδομένα ως τώρα σε διάφορους τομείς, καθώς η επιτυχία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία των δημιουργών του. Οι χρήστες αφιερώνουν πάνω από 40 λεπτά ημερησίως στην εφαρμογή και προφανώς αυτό έχει επηρεάσει τόσο τη μέση παραγωγικότητα, όσο και το χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες στις υπόλοιπες εφαρμογές. Πάνω σε αυτό βασίστηκε ο αναλυτής της Citigroup, Mark May και δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η απειλή του Pokemon GO είναι πραγματική».

Το άρθρο αναφέρει μερικά στοιχεία για το Pokemon GO, καθώς το παιχνίδι παραμένει στην κορυφή της ημερησίας κατάταξης σχεδόν σε όλες τις αγορές, στις οποίες έχει κυκλοφορήσει. Οι ισχυρές μετρήσεις της εφαρμογής αποτελούν απειλή για το χρόνο που σπαταλούν οι χρήστες στις υπόλοιπες εφαρμογές και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να επηρεάσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2016 και κατά συνέπεια ολόκληρης της χρονιάς. Παραθέτει επίσης μερικά διαγράμματα, όπου φαίνεται η ημερήσια χρήση σε Facebook, YouTube, Instagram, Google και Twitter πριν και μετά την κυκλοφορία του Pokemon GO για να διακρίνει ποιες εταιρείες θα επηρεαστούν περισσότερο από την παγκόσμια επιτυχία του νέου παιχνιδιού Pokemon.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο μέσος Αμερικανός χρήστης iOS σπαταλά παραπάνω από 33 λεπτά ημερησίως παίζοντας Pokemon GO (οι μετρήσεις έγιναν στις 11 Ιουλίου). Έτσι, το Pokemon GO τοποθετείται πιο ψηλά από τα Facebook, Snapchat, Twitter και Instagram όσον αφορά τον μέσο ημερήσιο χρόνο χρήσης ανά χρήστη. Αν και το Pokemon GO θεωρείται ότι έχει αυξήσει το συνολικό χρόνο, που περνούν οι χρήστες με τα smartphones, θα ήταν λάθος να θεωρήσουμε ότι η επιτυχία της εφαρμογής δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις άλλες εφαρμογές. Σύμφωνα με μετρήσεις πριν και μετά της κυκλοφορίας του τίτλου, το YouTube και το Twitter φαίνεται ότι έχουν τη μεγαλύτερη μείωση στο μέσο χρόνο χρήσης ανά ημέρα, καθώς το Facebook είναι η μόνη εφαρμογή που φαίνεται να αντιστέκεται μετά την κυκλοφορία του Pokemon GO. Παρόλο που δεν είναι εφικτό να επιβεβαιωθεί η επιρροή του παιχνιδιού, ο κ. May πιστεύει ότι η τεράστια επιτυχία του έχει συνεισφέρει σημαντικά στα παραπάνω στοιχεία.

Ο αναλυτής επίσης αναφέρει ότι πρέπει να συμπεριληφθούν κι άλλα στοιχεία υπ' όψιν, όπως τα συνολικά κέρδη, που έχει το παιχνίδι, τα οποία επηρεάζουν και τα έσοδα του Play Store. Υπολογίζεται ότι η Google θα δει αύξηση των εσόδων της κατά 77 εκατομμύρια δολάρια μες στους επόμενους 12 μήνες. H Alphabet διατηρεί μερίδιο των μετοχών της Niantic (δημιουργός και εκδότρια εταιρεία του παιχνιδιού) και υπολογίζεται να δει κέρδη περίπου 200 εκ. δολαρίων. Τέλος, το Facebook και η Google αναμένεται επίσης να δουν σημαντικά κέρδη, καθώς προσφέρουν σημαντικά δεδομένα στην παγκόσμια επέκταση του Pokemon GO.

Tags: