Η Google δημιουργεί υποστήριξη για ψηφιακές κάρτες εμβολίων COVID σε Android

Η Google ανοίγει το ενσωματωμένο σύστημα κάρτας Android για να επιτρέπει στους χρήστες Android να αποθηκεύουν μια κάρτα ψηφιακού εμβολίου, την οποία καλεί Κάρτα COVID, στο τηλέφωνό τους. Το χαρακτηριστικό θα αρχίσει να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ και θα βασίζεται στην υποστήριξη παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, τοπικών κυβερνήσεων ή άλλων οργανισμών που είναι εξουσιοδοτημένοι να διανέμουν εμβόλια COVID. Η λειτουργία θα υποστηρίζει επίσης την αποθήκευση των αποτελεσμάτων των δοκιμών COVID.

Για εμβολιασμούς, η Κάρτα COVID θα εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το πότε εμβολιάσατε και ποιο εμβόλιο λάβατε, σύμφωνα με μια σελίδα υποστήριξης της Google. Η κάρτα μπορεί να αποθηκευτεί από την εφαρμογή ή τον ιστότοπο του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και από κείμενα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας αποστέλλονται.

Η Google συνιστά να προσθέσετε μια συντόμευση στην κάρτα στην αρχική οθόνη σας και θα προσφέρει την επιλογή όταν αποθηκεύετε την κάρτα σας στη συσκευή σας. Η Google λέει ότι η κάρτα δεν θα αποθηκευτεί στο cloud και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά λέει ότι θα συλλέξει ορισμένες πληροφορίες, όπως πόσες φορές χρησιμοποιείτε την κάρτα σας και ποιες ημέρες . Και δεν θα χρειαστεί να κάνετε λήψη της εφαρμογής Google Pay για αποθήκευση και πρόσβαση σε κάρτες.

Είναι καλό να βλέπουμε ότι η Google διευκολύνει τους χρήστες να αποθηκεύσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ψηφιακά στα τηλέφωνά τους, αν και αν μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ή όχι, θα εξαρτηθεί από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή την κυβέρνησή σας. Ορισμένες πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, έχουν εφαρμόσει τις δικές τους ψηφιακές κάρτες εμβολίων, αλλά η έκδοση της Google θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαδικασία για άλλες αρχές.