Η Google θα επενδύσει 1.000.000.000 στο σχέδιο του Elon Musk για Internet μέχρι τον Άρη!

Η Virgin Galactic του Richard Branson, η OneWeb και η SpaceX του Elon Musk φιλοδοξούν να φτάσουν το Internet μέχρι τον πλανήτη Άρη, εκτοξεύοντας χιλιάδες μικρούς δορυφόρους. Το σχέδιο του Elon Musk σύμφωνα με τον προϋπολογισμό θα στοιχίσει 10.000.000.000 και απαιτεί πέντε χρόνια σχεδιασμού και δοκιμών πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη εκτόξευση.

Οι μικροί σε μέγεθος δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά γύρω από την Γη σε υψόμετρο 750 μιλίων, αρκετά χαμηλότερα από το υψόμετρο των 22.000 μιλίων που βρίσκονται τυπικά οι δορυφόροι.
Στο σχέδιο του Elon Musk δεν περιλαμβάνεται μόνο η κάλυψη περιοχών στην Γη που έχουν πρόβλημα, αλλά και η κάλυψη περιοχών στον πλανήτη Άρη.

Η Google θέλει να επενδύσει σε αυτό. Άλλωστε, έχει ήδη επενδύσει μεγάλα ποσά σε ένα άλλο εγχείρημα, το Project Loon ωστόσο αυτό δεν σταματάει την εταιρεία από το να επενδύσει και σε άλλα φιλόδοξα σχέδια. Η Google σύμφωνα με την The Wall Street Journal θα επενδύσει το ένα δέκατο των χρημάτων που απαιτούνται, δηλαδή περίπου 1.000.000.000. Σίγουρο θεωρείται πάντως πως το σχέδιο του Elon Musk και της εταιρείας του SpaceX θα βρει σύντομα και άλλους επενδυτές.