Μετέτρεψαν το DNA σε σκληρό δίσκο απίστευτης χωρητικότητας

Οι ανάγκη για ολοένα μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων είναι υψηλότερη από ποτέ. Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, του Διαδικτύου και των κοινωνικών ψηφιακών μέσων, τα δεδομένα απαιτούν μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικά μέσα.

Πλέον μπορούμε να αποκτήσουμε δίσκους ακόμα και των 8 ΤΒ, με την πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού να επιλέγει χωρητικότητες μεταξύ 1, 2 ή και 4 ΤΒ. Εντούτοις, οι επιστήμονες προλογίζουν ότι τα συνήθη αποθηκευτικά μέσα, σε λίγα χρόνια θα χαρακτηρίζονται ως...μικρής αποθηκευτικής ικανότητας. Για του λόγου το αληθές, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020, τα ψηφιακά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο θα αγγίζουν το εξωφρενικό νούμερο των 44 τρισεκατομμυρίων GigaByte, δηλαδή δεκαπλάσιο από αυτό του 2013.

Ερευνητές από την Microsoft και το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ψάχνουν μήπως το επόμενο, επάξιο αποθηκευτικό μέσο είναι το DNA. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές παραθέτουν την τεχνική που ανέπτυξαν για την κωδικοποίηση τεσσάρων ψηφιακών εικόνων σε μικρά τμήματα νουκλεοτιδίων από συνΠρος το παρόν όμως, ο μεγαλύτερος σκόπελος είναι το κόστος.

Ένα κόστος αρκετά υψηλό – εντούτοις απαιτητό για την μέθοδο αποθήκευσης στο DNA όπως και την αναδόμησή του σε μεγάλη κλίμακα.θετικό DNA.

Tags: