Με Touch ID και τα MacBooks.

Είναι κάτι που πολλοί χρήστες σίγουρα ανυπομονούν να δουν στις ιδιότητες ενός MacBook και μέχρι αρκετά πρόσφατα η Apple δεν έδειχνε κανένα απολύτως ενδιαφέρον να το κάνει πραγματικότητα.

Μιλάμε φυσικά για την ιδιαίτερη λειτουργία Touch ID, η οποία ενώ είναι διαθέσιμη πλέον στα iPhones, στα MacBooks δεν υπήρξε πιθανότατα καν η ιδεά να το τοποθετήσουν. Παρά τις πολλές προτάσεις απο τους καταναλωτές, οι οποίοι επιθυμούσαν διακαώς να βάλουν αυτο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στα νέα τους MacBook, απάντηση δεν υπήρχε ποτέ.

Τα πράγματα όμως δείχνουν να παίρνουν άλλη τροπή, μετά την παρουσίαση της Microsoft για το νέο Surface Pro 4 με έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Μία νέα πατέντα λοιπόν έκανε την εμφάνιση της και απο την πλευρά της Apple, που μπορεί να είδε τώρα το φως της δημοσιότητας, είχε καταχωρηθεί όμως πίσω το 2007.

Με την πατέντα αυτή, η οποία μάλιστα εγκρίθηκε σήμερα από το United States Patent and Trademark Office, οι βιομετρικοί αισθητήρες ίσως κάνουν την εμφάνιση τους στα MacBooks και πολύ νωρίτερα απο όσο περιμέναμε. Ποιός να το φανταζόταν!

Tags: