Ο δημιουργός του Android σχεδιάζει το δικό του high-end smartphone

Ο Andy Rubin είναι ο δημιουργός του λειτουργικού συστήματος Android, που μαζί με το iPhone, οδήγησε τη μετατροπή του κινητού τηλεφώνου σε smartphone.

Όπως όλα δείχνουν, μετά την αποχώρησή του από την Google, ο Andy Rubin φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει μία νέα συσκευή η οποία θα αποτελεί υλοποίηση του δικού του οράματος για το πώς πρέπει να είναι ένα υψηλού επιπέδου smartphone. Αυτό θα γίνει μέσω της Essential Products, της εταιρείας που δημιούργησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Essential πρόκειται να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την παραγωγή διαφόρων φορητών συσκευών αλλά και προϊόντων για το «έξυπνο σπίτι», τα οποία θα βρίσκονται όλα κάτω από την ίδια πλατφόρμα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το smartphone-ναυαρχίδα της εταιρείας του Rubin αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της περί τα μέσα του έτους.

Σε ενημέρωση προς τις ρυθμιστικές αρχές της Πολιτείας της Καλιφόρνια, κατατέθηκαν μεταξύ άλλων σχέδια για την παραγωγή tablets, smartphones και λογισμικού φορητών συσκευών. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg το πρώτο προϊόν της νέας εταιρείας θα είναι ουσιαστικά το «κέντρο» μιας ολοκληρωμένης σουίτας συνδεδεμένων συσκευών.

Η Essential Products απαρτίζεται από 40 στελέχη, τα οποία στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την Apple και την Google, όποτε το δημοσίευμα εικάζει ότι το μελλοντικό smartphone που θα παρουσιαστεί θα είναι άμεσα ανταγωνιστικό προς τις συσκευές των δύο αυτών αμερικανικών εταιρειών, τόσο σε επίπεδο χαρακτηριστικών όσο και σε επίπεδο τιμής.

Η συσκευή που έχει στο μυαλό του ο Andy Rubin θα είναι αρκετά μεγάλη, με οθόνη που θα έχει απειροελάχιστο περιθώριο (bezel) και πίσω μέρος που θα αποτελείται από κεραμικά υλικά που θα δίνουν ανθεκτικότητα αλλά και χαμηλό βάρος. Επιπλέον, ήδη η εταιρεία εργάζεται σε μία εκδοχή του 3D Touch της Apple και στην ανάπτυξη τεχνικών ασύρματης φόρτισης και πρόσθετων αξεσουάρ. Σε επίπεδο λογισμικού, το Bloomberg υποστηρίζει ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι συσκευές θα χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, κάποιο λειτουργικό που θα βασίζεται στο Android ή κάτι εντελώς καινούργιο.

Τέλος, στενή θα είναι η σχέση της Essential Products με την Playground Global, άλλο επιχειρηματικό σχήμα του Rubin το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Από την άλλη μεριά επαφές υπάρχουν με την Foxconn, ήδη επενδυτής στην Playground, για να αναλάβει την κατασκευή του νέου smartphone και όσων θα ακολουθήσουν.