Ο Bill Gates υποστηρίζει την τεχνολογία αντιδραστήρα παλλαδίου

Η τεχνολογία του Χαμηλής Ενέργειας Πυρηνικού Αντιδραστήρα (Low energy nuclear reactor - LENR) και κατ επέκταση του παλλαδίου, έχει αρχίσει να αποκτά την προσοχή ενός από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και πρωτοπόρου εφευρέτη νέων τεχνολογιών.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιταλία, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επενδυτής και εφευρέτης Bill Gates δήλωσε πως εδώ και πολλά χρόνια πιστεύει στην ιδέα του LENR και πως είναι χρηματοδότης πολλών εταιρειών που αναπτύσσουν την τεχνολογία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία επισκεύθηκε την εθνική επιτροπή για τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες και την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη όπου ερευνητές έχουν κάνει ραγδαία πρόοδο προς μία λειτουργική λύση για χαμηλής ενέργειας σχάση. Η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού τους δεν διαφέρει από τη λύση της Mitsubishi με το παλλάδιο.

Βασική παραμένει η δημιουργία ενός φύλλου παλλαδίου με τις σωστές παραμέτρους, και η διευθέτηση των ορίων του υλικού, ζήτημα το οποίο ένας από τους ερευνητές της επιτροπής κατάφερε να λύσει πριν από πολλά χρόνια.