Πάνω από 415.000.000 σε πρώην και νυν εργαζομένους της Silicon Valley!

Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες της Silicon Valley, η Apple Inc., η Google Inc., η Intel Corp. και Adobe Systems Inc, συμβιβάστηκαν με νυν και πρώην εργαζόμενους των σε μία δικαστική διαμάχη που κρατούσε από το 2011 και συμφώνησαν να καταβάλλουν τους το ποσό των 64.000 σε όσους εργάζονταν ακόμα εκεί και άλλα 415.000.000 στους πρώην εργαζόμενους τους.

Οι υπάλληλοι υποστήριζαν πως οι 4 κολοσσοί της τεχνολογίας, είχαν μία κρυφή συμφωνία για να μην προσλαμβάνουν εργαζομένους η μια εταιρεία από την άλλη, "παγώνοντας" τους μισθούς για την περίοδο από το 2005 ως το 2009.

Οι εταιρείες από την πλευρά τους υποστήριξαν πως η "συνεργασία" μεταξύ των εταιρειών μόνο πλήγμα δεν επέφερε στους εργαζόμενους, καθώς η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της δίκης καλύπτονταν από τις ίδιες.

Μόνο η Intel δέχτηκε να σχολιάσει την απόφαση. Αρνούνται κάθε κατηγορία αλλά δέχονται να λύσουν τη υπόθεση για λόγους κινδύνου και αβεβαιότητας μιας συνεχιζόμενης αντιδικίας. Παράλληλα, ο Δικαστής της πρώτης ετυμηγορίας δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς είχε αναφέρει πως οι εταιρείες θα πρέπει να καταβάλλουν συνολικά τουλάχιστον 380 εκατομμύρια δολάρια.