Πενθεί η Nintendo: Πέθανε ο διευθύνων σύμβουλος της

Άλλος ένας άνθρωπος που μας στοίχειωσε τα παιδικά μας πέθανε άξαφνα. Μπορεί να μην τον ξέραμε, αλλά το έργο του άλλαξε τις ζωές όλων μας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo, Σατόρου Ιβάτα έσβησε, σε ηλικία μόλις 55 ετών, από καρκίνο.

Ο Ιβάτα γεννήθηκε το 1959, στο Σάππορο του Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Σπούδασε επιστήμη των υπολογιστών στο Tokyo Institute of Technology ενώ ταυτόχρονα δούλευε στην HAL Laboratory, ως game developer, εταιρεία που συχνά συνεργάζεται με την Nintendo.

To 2002 ανέλαβε την ηγεσία της Nintendo μετά από τη συνταξιοδότηση του Χιρόσι Γιαμαούτσι. Αποτέλεσε τον πρώτο πρόεδρο της Nintendo που δεν ήταν μέλος της ιδρυτικής οικογένειας. Στην διάρκεια της θητείας του, η Nintendo βίωσε μια σειρά από παγκόσμιες επιτυχίες με τις δημιουργίες των κονσολών Gameboy, Nintendo DS και Nintendo Wii αλλά και με πολλά video games όπως το Legend of Zelda αλλά και το Super Mario που αποτελούν και τις μεγαλύτερες έως τώρα επιτυχίες της εταιρείας μαζί με τα Pokemon.

Η Nintendo εξέδωσε μια σύντομη ανακοίνωση ότι ο Iwata πέθανε την Κυριακή, ενώ ως ένδειξη πένθους έχει τη σημαία της μεσίστια και δεν θα κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ τα συλλυπητήριά τους έχουν εκφράσει πολλοί φαν των παιχνιδιών και της εταιρείας. Η ομάδα του PlayStation τον αποχαιρέτησε μέσα από το Twitter λέγοντας: «Σε ευχαριστούμε για όλα, κ. Ιβάτα».