Πρόταση εξαγοράς της BlackBerry από την Samsung;

Κυκλοφόρησαν φήμες πως η Samsung κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της BlackBerry. Φέρεται πως οι Κορεάτες κάνουν τις πρώτες επαφές με τους Καναδούς, προσφέροντας 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung ενδιαφέρεται για την BlackBerry. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η BlackBerry έψαχνε η ίδια αγοραστή, προσεγγίζοντας μεταξύ άλλων την Google και τη Samsung.

Η προσφορά της Samsung θεωρείται αρκετά γενναιόδωρη, δεδομένου ότι η BlackBerry δυσκολεύεται να κερδίσει τους καταναλωτές με τα προϊόντα της κι ως εκ τούτου βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Πάντως, η πλευρά των Καναδών θεωρεί ότι αυτό το ποσό είναι αρκετά πιο χαμηλό από την αξία που θα αποκτήσει η εταιρεία μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το πιο πιθανό είναι η Samsung να ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για τις πατέντες της BlackBerry, για να προστατευτεί από την Apple, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να επωφεληθεί και στο τεχνικό κομμάτι, αν τελικά πραγματοποιηθεί η εξαγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο για την ενίσχυση της ασφάλειας των Android συσκευών της Samsung.