Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Υγεία

NAFTEMPORIKI.GR
Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012 21:15

Να εγκαταλείψει την πολιτική «πυγμής» απέναντι στους εργαζόμενους της υγείας, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον αναβρασμό που επικρατεί στο χώρο της Υγείας.
Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατηγορεί συγκεκριμένα την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ότι δεν στηρίζει με κρατική χρηματοδότηση τον ΕΟΠΥΥ, ενώ την ίδια ώρα επιμένει, όπως αναφέρει, στην ασφαλιστική ανταποδοτικότητα στις υγειονομικές παροχές «αφήνοντας χωρίς κάλυψη κυρίως αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους άνεργους, τους για κάθε λόγο ανασφάλιστους, τους μη "νόμιμους μετανάστες", το ¼ δηλαδή του πληθυσμού».
«Το υπουργείο Υγείας δεν παρεμβαίνει υπεύθυνα, αντίθετα παρουσιάζει στρεβλή εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου και την επικίνδυνη αδυναμία πρόσβασης των ασθενών στην φαρμακευτική τους αγωγή», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζει τέλος την στήριξή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην Υγεία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η δωρεάν καθολική πρόσβαση σε δημόσια χρηματοδοτούμενο, αξιόπιστο σύστημα ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας αποτελεί θεμελιακό δικαίωμα όλων των πολιτών.