Τα γραφικά PS5 της Sony αποκαλύπτουν γραφικά σχεδόν ίδια με Ρώσου καλλιτέχνη

Στην παραπάνω εικόνα, ένα πεδίο παλλόμενων μπλε σφαιρών αναδιατάσσεται σε γεωμετρικά σχέδια. Αν αυτό σας φαίνεται οικείο, αυτό σημαίνει ότι πιθανώς παρακολουθήσατε την αποκάλυψη του PlayStation 5 της Sony την περασμένη εβδομάδα. Η υπερσύγχρονη ατμόσφαιρα των γραφικών και το λευκό, μαύρο και μπλε χρώμα τους δίνουν τη τέλεια σκηνή για την αποκάλυψη της νέας κονσόλας PS5.

Αλλά η παραπάνω εικόνα δεν είναι στην πραγματικότητα της Sony. Είναι το έργο του Maxim Zhestkov, ενός Ρώσου καλλιτέχνη πολυμέσων - και οι ομοιότητες μεταξύ του έργου του και των γραφικών στο βίντεο PS5 της Sony μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το στούντιο του είχε αναθέσει να φτιάξει αυτά τα γραφικά. Αν ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά που προβλήθηκαν στο βίντεο PS5 και τα συγκρίνουμε με το έργο του θα δούμε μια στήλη χιλιάδων μικροσκοπικών σφαιρών φωτισμένη από ένα έντονο φως από πάνω, σχηματίζει το σχήμα του κλασικού κύκλου PlayStation με δροσερό μπλε φωτισμό που μετατοπίζεται στη στήλη.

Τώρα, αν δείτε ενα GIF από ένα έργο του Zhestkov που ονομάζεται "Computations", μια στήλη χιλιάδων μικροσκοπικών σφαιρών που φωτίζεται από ένα έντονο εναέριο φως ξεθωριάζει σε διαφορετικά σχήματα με δροσερό μπλε φωτισμό που μετατοπίζεται στη στήλη - φαίνονται οικεία;

Η Sony δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με τη συμμετοχή του Zhestkov - αλλά ο Zhestkov παραθέτει τη Sony ως πελάτη στη σελίδα "Σχετικά με το στούντιο" του. Και όταν φτάσαμε στο στούντιο για να δούμε αν θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους, ένας παραγωγός είπε: "δεν μπορούμε ακόμα να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας στην αποκάλυψη της Sony".

Δεν μπορούμε λοιπόν να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Ζέστοφ έκανε τα κινούμενα γραφικά. Αλλά θα έπρεπε να πούμε ότι φαίνεται πολύ πιθανό.