Τα refurbished Galaxy Note 7 βγαίνουν στην αγορά στις 7 Ιουνίου

Η συσκευή που με τις κατασκευαστικές της ατέλειες κόντεψε να «πυρπολήσει» την Samsung τελικά επανέρχεται στην κορεατική αγορά με μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία και σαφώς χαμηλότερη τιμή διάθεσης.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα η Samsung έχει επιβεβαιώσει την πρόθεση πώλησης ανακατασκευασμένων Galaxy Note 7 και πλέον με βάση ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας ET News μαθαίνουμε πότε και που θα γίνει αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, τα «ανανεωμένα» Note 7 θα ξεκινήσουν να διατίθενται από τις αρχές Ιουνίου μέσω τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη Νότια Κορέα. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει με τη νέα ονομασία Galaxy Note 7 R στην τιμή των 620 δολαρίων, δηλαδή περίπου κατά 266 δολάρια χαμηλότερα από την αρχική τιμή διάθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην αγορά θα προωθηθούν περί τις 300.000 ανακατασκευασμένες συσκευές από ένα σύνολο 3-4 εκατομμυρίων που ανακλήθηκαν. Η ουσιαστική αλλαγή του Note 7 R σε σχέση με το αρχικό μοντέλο είναι η μικρότερης χωρητικότητας μπαταρία, στα 3200mAh αντί των 3500mAh.

Η Samsung δεν έχει κάνει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος. Πάντως, σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές, το Note 7 R δεν προβλέπεται να διατεθεί σε άλλες αγορές πλην της κορεατικής και ορισμένων ακόμη που χαρακτηρίζονται ως «αναπτυσσόμενες».