Το δεύτερο επόμενης γενιάς Xbox της Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο

Ένα έγγραφο της Microsoft που διέρρευσε πρόσφατα υπαινίχθηκε το δεύτερο Xbox επόμενης γενιάς της εταιρείας και τώρα φήμες δείχνουν ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Αύγουστο. Η Eurogamer αναφέρει ότι η Microsoft είχε αρχικά προγραμματίσει να αποκαλύψει την κονσόλα, με τον κωδικό κωδικό "Lockhart", τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft έχει μεταφέρει αυτά τα σχέδια τον Αύγουστο και η Eurogamer ισχυρίζεται ότι η κονσόλα θα ονομάζεται Xbox Series S.

Η Microsoft εργάζεται σε αυτήν τη δεύτερη φθηνότερη κονσόλα Xbox επόμενης γενιάς για μήνες. Ένα έγγραφο της Microsoft, που διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, ρίχνει λίγο περισσότερο φως στα σχέδια της εταιρείας. Το Microsoft Series X devkit της Microsoft, με την κωδική ονομασία "Dante", επιτρέπει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να ενεργοποιήσουν μια ειδική λειτουργία Lockhart που έχει ένα προφίλ της απόδοσης που η Microsoft θέλει να χτυπήσει με αυτήν τη δεύτερη κονσόλα.

Ενώ αναφέρουν ότι αυτή η απόδοση περιλαμβάνει μια ελαφρώς underclocked CPU, έχουν δει επιπλέον έγγραφα που υποδηλώνουν ότι το Lockhart θα έχει στην πραγματικότητα την ίδια ταχύτητα CPU με το Xbox Series X. Η κονσόλα Lockhart θα περιλαμβάνει επίσης 7.5 GB μνήμης RAM και περίπου 4 teraflops απόδοσης GPU. Το Xbox Series X περιλαμβάνει 13,5 GB χρησιμοποιήσιμης μνήμης RAM και στοχεύει 12 teraflops απόδοσης GPU για σύγκριση.

Εάν οι αναφορές είναι ακριβείς, η Microsoft θα μπορούσε να επιλέξει τον Αύγουστο για να αποκαλύψει αυτό το Xbox επόμενης γενιάς παράλληλα με τις τιμές για το Xbox Series X. Αυτή η δεύτερη κονσόλα έχει σχεδιαστεί ως μια πιο προσιτή επιλογή, έχοντας υπόψη τις οθόνες 1080p και 1440p. Η Microsoft θα έπρεπε να αναφέρει λεπτομερώς κάποιο είδος τιμολόγησης παράλληλα με την αποκάλυψη του Lockhart και είναι λογικό να υποθέσουμε ότι θα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη συνδρομή Xbox All Access.

Το Xbox All Access διατίθεται επί του παρόντος στα 19,99 $ για μια συνδρομή Xbox One S All Digital Edition που περιλαμβάνει το Xbox Game Pass Ultimate (Xbox Live και Xbox Game Pass). Η Microsoft συνδυάζει επίσης την τεχνολογία ροής παιχνιδιών Project xCloud στο Xbox Game Pass αργότερα φέτος, οπότε μια συνδρομή κονσόλας Xbox επόμενης γενιάς θα μπορούσε να είναι ελκυστική για όσους δεν χρειάζονται την πιο ισχυρή επιλογή Xbox Series X.