Το Facebook αλλάζει ξανά και πειραματίζεται με τα σχόλια και... τα συναισθήματα

Σε νέους πειραματισμούς αναφορικά με την εμφάνιση του χρονολογίου, προχωρά το Facebook, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανασχεδίασε το 'News Feed' με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή μηνυμάτων 'Messenger', εμφανίζοντας τα σχόλια στις αναρτήσεις με τη μορφή 'φυσαλίδων'.

Στόχος αυτής της παρέμβασης, όπως αναφέρει ο Independent, είναι να κάνει πιο ευδιάκριτα τα σχόλια των χρηστών και να ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, διατηρώντας παράλληλα τα 'Likes'.

Οι χρήστες του Facebook μάλλον θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να συνηθίσουν τη νέα εμφάνιση του χρονολογίου, από τη στιγμή που τα σχόλια θα καταλαμβάνουν πλέον πολύ μεγαλύτερο χώρο απ' ό,τι σήμερα.

'Εργαζόμαστε για να κάνουμε το Facebook έναν 'χώρο' εμφανίσιμο, που θα ενθαρρύνει τον κόσμο να κάνει συζητήσεις' δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BuzzFeed, επιβεβαιώνοντας τις προωθούμενες αλλαγές.

Σύμφωνα πάντως με αναφορές, τονίζει ο Independent, αυτή δεν θα είναι η μοναδική μεγάλη αλλαγή που θα κάνει το Facebook. Όπως λέγεται, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα ακόμη προϊόντα τον επόμενο μήνα, στα οποία θα περιλαμβάνεται και μία ιδέα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ περί 'εγκεφαλικής απεικόνισης' που θα σχετίζεται με τα σχόλια.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επιτρέπει στους ανθρώπους να 'συλλαμβάνουν μία ιδέα, τι σκέφτονται ή τι αισθάνονται σε μια μορφή ιδανική και τέλεια στο μυαλό τους και θα τους επιτρέπει να την μοιράζονται με τον υπόλοιπο κόσμο'. Το συνέδριο προγραμματιστών του Facebook για το 2017 είναι προγραμματισμένο για τις 18 Απριλίου.