Το iPhone 5G έρχεται το 2020

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είναι η πιο αξιόπιστη πηγή φήμης της Apple - αφού πρόβλεπε ότι η εταιρεία θα πουλούσε τρία διαφορετικά iPhones πάνω από ένα χρόνο πριν αυτό να συμβεί. Τώρα, στοιχηματίζει ότι θα δούμε τα πρώτα 5G iPhones το 2020, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός προμηθευτής μόντεμ 5G της Apple δεν τους προμηθεύει πια (μέσω MacRumors και 9to5Mac).

Βλέπετε, είχαμε ήδη ακούσει ότι η Apple θα μπορούσε να έχει ένα iPhone 5G μέχρι το 2020, αλλά ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει ένα Intel chip - κάτι που έχουμε μάθει από τότε οτι δεν θα συμβεί, επειδή η Apple επέλεξε να πάει με την Qualcomm , αναγκάζοντας την Intel να κλείσει το κατάστημα μόντεμ 5G. Αυτό ήρθε με μεγάλο κόστος: η Apple συμφώνησε να διευθετήσει όλες τις εκκρεμείς αγωγές της με την Qualcomm και δαπάνησε τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τη συνεργασία του chipmaker, για το μέλλον του iPhone. Η ανακατάταξη μας άφησε μερικές μεγάλες ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του αν θα μπορούσαμε να δούμε το πρώτο iPhone 5G τώρα που η Apple πρέπει να αγωνιστεί για να ανταλλάξει τα τσιπάκια της Intel.

Αν ο Kuo έχει δίκιο, η απάντηση είναι: " Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα." Και το νέο, μικρότερο iPhone 5,4 ιντσών και ένα ακόμα μεγαλύτερο 6,7 ιντσών θα έχει στήριξη 5G το 2020, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Kuo. (Ακούγεται ότι το XS γίνεται όλο και μικρότερο και ο Max γίνεται όλο και μεγαλύτερος, με βάση αυτά τα μεγέθη οθόνης.) Και λέει οτι και τα τρία iPhone της Apple το 2020 - συμπεριλαμβανομένου ενός χαμηλού κόστους 6,1 ιντσών διαδόχου του iPhone XR που θα παραμείνει στο LTE για τώρα - θα διαθέτει τα ζωντανά χρώματα και τα inky μαύρα των οθονών OLED, σε αντίθεση με το φθηνότερο πάνελ LCD που βλέπετε στο σημερινό XR και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει για το μοντέλο του 2019.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε iPhone θα διαθέτει θεωρητικά ένα πάνελ OLED το 2020. Ο Kuo αναμένει ότι όλοι θα έχουν υποστήριξη 5G το 2021, ενώ η Apple θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει από τα τσιπάκια Qualcomm σε δικά της μόντεμ εντός 2022 ή 2023.

Από ό, τι έχουμε δει μέχρι στιγμής για το 5G, το 2020 δεν φαίνεται πολύ αργά για την εισαγωγή ενός τηλεφώνου 5G.