Το Netflix βγάζει μια «φανταστική» σειρά για το Spotify

Το Netflix αξιοποίησε την αρχική ιστορία μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μουσικής βιομηχανίας για μια επικείμενη πρωτότυπη σειρά χωρίς τίτλο. Η σειρά θα δείξει έναν «φανταστικό λογαριασμό» των συνιδρυτών του Spotify, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της υπηρεσίας Daniel Ek.

Η σειρά των έξι μερών - η οποία είναι ήδη καταχωρημένη στο Netflix, αν και με περιορισμένες πληροφορίες - είναι από τους συγγραφείς Jonas Leijonhufvud και Sven Carlsson, οι οποίοι τεκμηριώνουν την άνοδο του Spotify υπό τον Ek και τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Martin Lorentzon, σύμφωνα με το Variety. Το βιβλίο λέγεται ότι προήλθε από «πάνω από εβδομήντα συνεντεύξεις, μαζί με πηγές που δεν είχαν αξιοποιηθεί προηγουμένως» για μια «ιστορία David vs Goliath για το πώς οι ισχυρές πεποιθήσεις, η αδυσώπητη θέληση και τα μεγάλα όνειρα μπορούν να βοηθήσουν τους μικρούς παίκτες να πάρουν τους τιτάνες της τεχνολογίας»

Το Variety αναφέρει ότι η παράσταση έχει ρίξει τους Σουηδούς ηθοποιούς Edvin Endre στο ρόλο του Ek και του Christian Hillborg ως φανταστικού χαρακτήρα Lorentzon. Δεν είναι σαφές εάν μια ταινία θα μοιάζει με τον Steve Jobs, αν και είναι σίγουρα δυνατό. Το Spotify Untold καλύπτει τη φαινομενικά ατελείωτη μάχη μεταξύ του Spotify και της Apple και ο Jobs εμφανίζεται στην αφήγηση του βιβλίου σχετικά με την ώθηση της Apple ενάντια στο λανσάρισμα του Spotify στις ΗΠΑ. Καθώς οι ίδιοι οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες από τα εσωτερικά του Jobs ήταν στην αφήγηση του βιβλίου, θα ήταν κρίμα να αφήσουμε αυτό το νήμα από το σόου.

Το Netflix αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν θα εμφανιστεί ένας χαρακτήρας Jobs στη σειρά. Όμως, μιλώντας για το βιβλίο το 2019, η Carlsson είπε στο Variety ότι «και οι δύο αισθανθήκαμε μια έκρηξη αδρεναλίνης όταν αποκαλύψαμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Apple και Spotify. Μετά από αρκετούς μήνες έρευνας, θα μπορούσαμε επιτέλους να λάβουμε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ο Jobs δούλεψε ενεργά για να αντισταθεί στην ίδρυση του Spotify στις ΗΠΑ και τι σκέφτηκε. Έδωσε στην ιστορία ένα πλεονέκτημα. "

Επιπλέον, τίποτα δεν γράφει τόσο δραματικά όπως ένας τεχνολογικός τιτάνας που παράγει μια «φανταστική» σειρά για την ακατάστατη ιστορία προέλευσης ενός άλλου.

Η σειρά θα φτάσει στο Netflix το 2022.