Το Netflix θα κυκλοφορήσει 10 φθινοπωρινές ταινίες, πολύ πιο μπροστά από την πρεμιέρα τους.

Μετά από μηνιαίες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Netflix και των μεγάλων αλυσίδων σινεμά, ο Ιρλανδός του Martin Scorsese, με πρωταγωνιστές τον Robert De Niro και τον Al Pacino, θα κάνει ένα ντεμπούτο στην 1η Νοεμβρίου, πριν έρθει στο Netflix στις 27 Νοεμβρίου.

Η ταινία είναι μόνο μία από τις τελευταίες για να τονίσει τη συνεχιζόμενη πάλη μεταξύ του Netflix και της παραδοσιακής κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς οι αλυσίδες σινεμά όπως η AMC και η Regal επιμένουν σε μια περίοδο αποκλειστικότητας 90 ημερών πριν από την προβολή ταινιών στις υπηρεσίες streaming. Τα σινεμά, που θέλουν να προσελκύσουν ακροατήρια για όσο το δυνατόν περισσότερο προτού έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν ταινίες στο σπίτι, έρχονται σε αντίθεση με υπηρεσίες όπως το Netflix, το οποίο δίνει προτεραιότητα στη χρήση του νέου περιεχομένου για να κρατήσει και να προσελκύσει νέους συνδρομητές.

Ταυτόχρονα, το Netflix επιδιώκει ενεργά την αναγνώριση των βραβείων και το κύρος και την ελεύθερη δημοσιότητα που έρχονται με τους βραβευθέντες με υψηλά βραβεία. Η προσφορά των εταιρειών ροής για βραβεία αφορά παραδοσιακούς καλλιτέχνες όπως ο σκηνοθέτης Steven Spielberg, ο οποίος δήλωσε ότι όλες οι κυκλοφορίες του Netflix είναι «τηλεοπτικές ταινίες» και έχει προτείνει ότι δεν θα είναι επιλέξιμες για βραβεία όπως τα Όσκαρ. Η προσπάθεια να τεθούν ταινίες Netflix σε σινεμά ήταν ένα άλλο μέρος της προσφοράς για βραβεία, αφού τα βραβεία ταινιών απαιτούν συνήθως μια θεατρική διαδρομή για τους υποψηφίους τους. Νωρίτερα αυτό το έτος, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών κατέγραψε μια πρόταση ότι οι κανόνες επιλεξιμότητας Oscar θα πρέπει να αλλάξουν για να καταστήσουν πιο δύσκολο για streaming ταινίες να κερδίσουν βραβεία.

Το Netflix σχεδιάζει 10 ταινίες φθινοπώρου με αποκλειστικές προβολές πριν από την online αποδέσμευση τους για συνδρομητές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει το The Laundromat του Steven Soderbergh, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα 7 Σεπτεμβρίου σε σινεμά προτού φτάσει στην υπηρεσία streaming στις 18 Οκτωβρίου, και η ιστορία γάμου του Noah Baumbach, η οποία θα είναι σε σινεμά αποκλειστικά για ένα μήνα στις 6 Νοεμβρίου πριν χτυπήσει το Netflix στις 6 Δεκεμβρίου.

Για λόγους σύγκρισης, το Netflix κυκλοφόρησε μόλις τέσσερις ταινίες σε σινεμά το 2018: Bird Box, Η Μπαλάντα του Buster Scruggs, ο Mowgli και οι Βραβευμένοι με την Ακαδημία Ρομά. Προκειμένου να απολαύσουν τα Όσκαρ, οι ταινίες πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον επτά ημέρες σε ένα κομητειανό σινεμά του Λος Άντζελες. Με τον Ιρλανδό να είναι ισχυρός υποψήφιος των Oscars, είναι προς το καλύτερο συμφέρον του Netflix να παίζει με τους κανόνες (τουλάχιστον για λίγες εβδομάδες) αν θέλει να γίνει γνωστό για μια υπηρεσία που μπορεί να τραβήξει σε κορυφαίους σκηνοθέτες και βραβευμένες ταινίες.

Ακολουθεί μια πλήρης λίστα των επερχόμενων προβολών κινηματογραφικών ταινιών του Netflix:

• Το πλυντήριο
7η Σεπτεμβρίου (θεατρική), 18η Οκτωβρίου (Netflix)
• Το Dolemite είναι το όνομά μου
4η Οκτωβρίου (θεατρική), 25η Οκτωβρίου (Netflix)
• Ο βασιλιάς
11η Οκτωβρίου (θεατρική), 1η Νοεμβρίου (Netflix)
• Ο Ιρλανδός
1η Νοεμβρίου (θεατρική), 27 Νοεμβρίου (Netflix)
• Σεισμός Bird
1η Νοεμβρίου (θεατρική), 15η Νοεμβρίου (Netflix)
• Ιστορία γάμου
6η Νοεμβρίου (θεατρική), 6η Δεκεμβρίου (Netflix)
• Klaus
8η Νοεμβρίου (θεατρική), 15η Νοεμβρίου (Netflix)
• Έχασα το Σώμα Μου
15η Νοεμβρίου (θεατρική), 29η Νοεμβρίου (Netflix)
• Ατλαντική
15η Νοεμβρίου (θεατρική), 29η Νοεμβρίου (Netflix)
• Οι Δύο Παπάδες
27 Νοεμβρίου (θεατρική), 20 Δεκεμβρίου (Netflix)