Το Virtual dating ακμάζει αλλά οι «daters» λένε ότι δεν είναι αρκετό

Οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν στραφεί σε εικονικά ραντεβού τους τελευταίους μήνες. Το Tinder ξεκινά βιντεοκλήσεις και πρόσθεσε μια λειτουργία που ονομάζεται Global Mode, η οποία σας επιτρέπει να ταιριάζετε με άτομα σε όλο τον κόσμο. Η Hinge κυκλοφόρησε ένα εικονικό σήμα γνωριμιών που οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν στα προφίλ τους για να δείξουν ότι είναι διαθέσιμοι για ένα εικονικό ραντεβού και το Bumble επέκτεινε επίσης το πόσο μακριά μπορούν να ταιριάζουν οι χρήστες και κατέστησε δυνατή την αποστολή ηχητικών σημειώσεων εντός της εφαρμογής. Το Bumble είχε ήδη διαθέσιμες βιντεοκλήσεις στην εφαρμογή και η χρήση της, προβλέψιμα, αυξήθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Είδαμε αύξηση 84% στις βιντεοκλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των χρηστών», λέει η Priti Joshi, VP της στρατηγικής στο Bumble. "Και αυτό που ακούμε από τους χρήστες μας είναι ότι αυτός είναι βασικά ένας τρόπος για να συνδεθούν με ασφάλεια επειδή δεν μπορούν να συνδέσουν το IRL αυτή τη στιγμή."

Το Bumble λέει ότι κατά την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, για παράδειγμα, οι βιντεοκλήσεις διήρκεσαν κατά μέσο όρο 28 λεπτά. Οι άνθρωποι συνομιλούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προσπαθούν να κάνουν τα εικονικά ραντεβού πιο παρόμοια με τα ραντεβου που είχαν προσωπικά.

Ωστόσο, οι daters λένε ότι δεν είναι ενθουσιασμένοι με όλα αυτά που έχουν να προσφέρουν τα εικονικά ραντεβού.