Φήμες για τεχνολογία ασύρματης φόρτισης στο iPhone 8 της Apple

H διαρροή μίας σχηματικής απεικόνισης του πίσω μέρους του iPhone 8 δείχνει ότι ενδέχεται να έχει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης.

Το iPhone 8 εκτιμάται ότι θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, ενώ από το πίσω μέρος φαίνεται να λείπει η λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena. Το Digital Trends, από τη μεριά του, αναφέρει ότι η Apple έχει καταθέσει μία πρόταση ευρεσιτεχνίας για την ασύρματη φόρτιση συσκευών με τη βοήθεια των routers σε ένα χώρο.

Δεν είναι ακόμα γνωστό το πώς οραματίζεται η Apple τη λειτουργία αυτή, αλλά το πιο πιθανό είναι οι κεραίες ενός ειδικού router να είναι έτσι διαμορφωμένες, ώστε να μπορεί να αποστέλλει πεδία επαγωγής για τη φόρτιση μίας συσκευής που βρίσκεται μέσα σε έναν συγκεκριμένο χώρο κάλυψης.

Δεν είναι εύκολο να πει κανείς εάν αυτή η τεχνολογία βρίσκεται σε κάποιο στάδιο τελικών δοκιμών ή όχι, αλλά σύμφωνα με τις φήμες, η Apple ήδη προετοιμάζει το νέο iPhone να είναι ικανό να λειτουργήσει με αυτή, όταν και εφόσον πάρει σάρκα και οστά. Στις εικόνες του πίσω μέρους του επερχόμενου iPhone που έχουν εμφανιστεί στο Διαδίκτυο φαίνεται μία επαγωγική επιφάνεια στο πίσω μέρος, η οποία θα μπορεί να φορτίζει τη συσκευή.